Hoe krijg ik moer uit gat!

Psych

  • #1
Zit Ikea-kast in elkaar te zetten en heb de verkeerde moer (of hoe heet zo'n ding...) in een gat gedaan. krijg hem er niet meer uit. Graag hulp.

Waar 2 planken tegen elkaar worden geplaatst gebruiken ze bij Ikea vaak de volgende schroef en moer (?) combinatie:
- schroef in gat in ene plank
- in andere plank die er loodrecht op wordt geplaatst zit een gat, daarin past een soort ronde moer, die je met schroevendraaier zodanig moet draaien, dat hij 'grijpt' rondom de dikke kop van de schroef in het gat van de andere plank.

Nu heb ik bij een dikke plank een moer in het gat gestopt voor een dunne plank.. en krijg die moer er niet meer uit. heb geprobeerd hem door het gat eruit te duwen, hem rond te draaien om losser te laten zitten, met een magneet geprobeerd eruit te krijgen, met een aantal tikken op de plank geprobeerd hem eruit te slaan, maar helaas... hij zit moervast. :-(

Hoe kan ik hem eruit krijgen of is dit kansloos..... wat dan te doen??
Heb deze moer nodig voor ander deel van het meubel, heb zelf geen extra exemplaren, en bovendien kan dit nu niet goed bevestigd worden met deze ondiepe moer...

Graag advies/hulp!
 

Psych

  • #2
Met wat wrikken en duwen met een inbussleutel is het me toch gelukt de moer eruit te krijgen, deze vraag kan dus verwijderd worden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Jammer om de vraag te verwijderen, nu hebben andere klussers misschien iets aan de oplossing.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu