Hoe kosten schatten voor opknappen van kluswoning? (te-koop)

WimZonderTang

  • #1
Beste forum,

Op Funda staat een huis, een kluswoning die mij erg aanspreekt.
Echter kan ik moeilijk inschatten of renovatie 70K euro kost, 100K, of richting 150K euro.
  1. Is het gangbaar om een offerte aan te vragen bij een klusbedrijf alvorens ik het huis koop?
Ik kan me voorstellen dat ze liever geen tijd steken in ongekochte huizen.

Het huis heb ik bezichtigd, en de verkoper vertelt dat de zakgoot gelekt heeft (de dakgoot tussen dit huis en de buren), waardoor er waarschijnlijk schade is in de muur bij de schoorsteen. Echter is dit niet te zien zonder iets open te breken. Verder moet er ook nog veel gebeuren, vloeren, kozijnen, herindeling van het huis, badkamer, en waarschijnlijk leidingen.

Heeft iemand tips hoe ik bepaal of zo'n kluswoning op te knappen is, door mij + aannemers + een budget van ~80K? :lol:

Met vriendelijke groet!
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Het hangt er ook helemaal vanaf wat je belangrijk vindt.
Ik zeg altijd een vrachtwagen vol gipsplaten kost niet zoveel.
Wil je ipv. gipsplaat andere materialen gebruiken dan kan de klus zo maar het 10 voudige kosten.
Daarnaast speelt de factor tijd ook een grote rol, moet de woning over 3 maand klaar zijn terwijl er flink wat moet gebeuren dan is dat een stuk duurder door ingehuurd personeel dan dat je er een jaar over kunt doen waarbij je veel zelf uit gaat voeren en alleen maar materiaal hoeft te kopen.
 

Tiho

  • #3
Een aannemer kan jou heus wel vertellen of hij dat voor 80 k kan wanneer jij hem uitlegt wat je wilt. Voor hij een offerte gaat maken
 

WimZonderTang

  • #4
Noodzakelijk zijn de daklekkage, evenals andere bouwkundige problemen. Er is ook een verzakte muur. Ik heb helaas geen duidelijk inzicht van dit alles. En leidingwerk is ook, er zijn namelijk koperdieven geweest :(

Verder, veel wensen maar die kunnen later ook nog. En als dit met gipsplaten kan, helemaal prima :lol:. Luxe hoeft niet.

Oke dan maak ik een documentje en stuur het naar een aannemersbedrijf. Met mijn wensen en fotos van de staat van het huis.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
vraag of je het huis met je aannemer het huis mag bekijken (zoek er 1 die je vetrouwd en gun die het werk in principe ook. aannemers hebben het minder op mensen die shoppen voor de goedkoopste en uiteindelijk dus altijd de hoofdprijs betalen)

De meeste echte aannemers hebben dan een redelijke indruk van de kosten als je hem je wensen kan uitleggen tijdens die bezichtiging.
een paar uurtjes wil hij best besteden met vooruitzicht op werk.
En mocht het niet doorgaan dan is een eigengebakken appeltaart of iets dergelijks prima om de relatie warm te houden.

bedenk zelf wat zaken als je keuken en dergelijken voor jouw betekenen is ikea van een paar 1000 goed genoeg of moet hij tiptop zijn en dus veel duurder als dergelijke dingen ook in die 80.000 zitten
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu