Hoe kan ik dit kozijn-probleem het beste aanpakken?

Timba

 • #1
Beste mensen van Klusidee,

Afgelopen jaar heb ik thuis een periode van lekkage gehad. Dit is inmiddels verholpen: het bleek te berusten op een niet geheel afsluitend raamkozijn aan de buitenkant, dit is inmiddels verholpen.

Sinds dit gebeurd is, is er wel sprake van scheuren/barsten in het houtwerk aan de binnenkant. Ik heb even opgezocht hoe deze dingen heten, mogelijk dat dit de dagkanten zijn? Ik zal het ook met foto's laten zien. Ik wil nu graag er voor gaan zorgen dat deze barsten niet meer te zien zijn van de binnenkant, het is erg onverzorgd op deze manier.

Ik heb een foto van het raam toegevoegd, gevolgd door dezelfde foto waarbij ik met rood heb aangegeven waar het probleem zit. Het zit m dus niet in de kiepende onderdelen van het raam, maar in het houtwerk aan de binnenkant. Ik heb ook nog wat foto's van heel dichtbij toegevoegd zodat de scheuren/barsten iets beter te zien zijn.

Ik weet niet goed hoe ik dit moet aanpakken. Opvullen met kit? Kneedbaar hout? Overschilderen? Hele houtwerk (laten) vervangen?

Alvast dank voor het meedenken!

foto 1 kozijn.jpg foto 2 kozijn.jpg IMG_0611.jpg IMG_0612.jpg IMG_0614.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Het hout was nat, en kan nu drogen. Hierdoor krimpt het, en ontstaan er kieren bij de aansluitingen. Kieren tot 3-4 mm kun je prima dichtmaken met schilderskit. Zorg dat de kitvoeg ook ongeveer net zo dicht is, dan kan de voeg de nodige krimp en uitzetting opvangen. Om het af te maken kun je het geheel overschilderen.
   

  Timba

  • #3
  Dank voor de reactie! de kieren zijn max 3-4 mm inderdaad, ik denk dat ik dat maar ga proberen dan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu