Hoe gasbetonnen wand verankeren

Billy21212

  • #1
Beste deskundigen, ik ben van plan om een voorzetwand te plaatsen (met glaswol isolatie) voor de tussenmuur met de buren, deze tussenmuur is gemaakt uit baksteen. Ik wil graag gasbeton blokken gebruiken mijn vraag is nu hoe ik deze gasbeton blokken het beste kan verankeren. Zo wordt er vaak (door de fabrikanten) gezegd dat gasbeton "flexibel" dus dmv veerankers links en rechts verankerd dient te worden ivm verschillende uitzettingscoefficiënt , maar ik heb ook al gelezen dat gasbeton als spouwmuur met spouwankers aan de bakstenen buitenmuur gekoppeld kon worden, wat is nu de beste aanpak?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Zoals jezelf al schrijft: veerankers om de 3 lagen aan de zijden en spouwmuurankers om de 150 cm over de breedte ook elke 3 lagen.

Heb je een houten vloer: beneden eerst een strook vilt ter breedte van de blokken, daarop het kunststof geleidingsprofiel en de eerste laag los in het profiel zetten ( wel de zijden lijmen ook aan de muren ).

Heb je een steenachtige vloer: Laagje lijm op de vloer, blokken rondom volledig te lood stellen en muur opbouwen zoals boven. Eerst lijm, dan kunststof geleidingsprofiel volledig waterpas stellen kan ook. Na droging kun je dan op het profiel doorbouwen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu