Hoe: afwerken hoek tussen zoldervloer en hellend dak

Robotto

  • #1
Ik ga mijn zolder isoleren met spijkerflensdekens en gipsplaat. Ik zit alleen met de hoek tussen vloer en dak. Deze is ongeveer 40 graden, terwijl de onderkant van de onderste horizontale dakbalk op zo'n 30 tot 35 centimeter boven de vloer zit.
1: hoe werk ik dit af met de dekens? Ik kan hier heel slecht bij!
2: ik wil de ruimte tussen balk en vloer dichtmaken; mijn vrouw :roll: wil de verloren ruimte benutten door er iets voor te plaatsen wat weer open kan (schuifsysteem, plaatwerk met magneetslotjes, noem maar iets op). Het voordeel van volledig dichtmaken is dat je je gipsplaten makkelijker kunt plaatsen (ik neem aan dat ik voor een goede isolatie evengoed tot onder in de hoek de dekens moet plaatsen?). Toch wil ik mijn vrouw niet teleurstellen :mrgreen: dus: wie heeft een goed idee?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Zoiets?
Het lastigste is de onderste rachel op de vloer vastzetten, waarschijnlijk lukt dit net met schroeven.

 

Robotto

  • #3
Inderdaad, zo zou het moeten worden (eventueel met op wat voor manier dan ook beweegbare afsluiting; ik ben met name ook nieuwsgierig naar oplossingen hiervoor, gezien de geringe hoogte).
Ik vraag me alleen nog steeds af hoe e.e.a. vast te schroeven. de zolder meet 6 meter van links naar rechts en om nou in totaal 12 meter op de vloer vast te zetten met zo'n kort schroevendraaiertje, tsja...
Misschien is verlijmen van de onderste raggel met bv bruislijm nog een optie?
 

Tapie

  • #4
Voor de weinige ruimte die je onder/achter die balk nog hebt, zou ik de moeite van het maken van een schuifsysteem niet nemen :roll: ik heb onlangs een systeem met wegneembare multiplex platen gemaakt, onder een balk die op 65cm hoogte zit en de bruikbare bergruimte is vrij minimaal hoor.
kun je een tengel op de vloer niet met slagpluggen vastzetten? beetje schuin van bovenaf boren?

groeten aan de vrouw :mrgreen:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Onder 45 graden schroeven kan goed. Zolang je machine onder de gording past, gaat dit gewoon lukken. Evt. bitje rechtstreeks in machine zetten. Ik heb zo ook een zolder van ruim 6m lang gedaan, werkt prima.

Desnoods als het echt niet past via een haakse adapter schroeven.
 

Tiho

  • #6
Vanavond ook weer lekker in de hoek aan het klooien geweest :mrgreen:

Dit is mijn grote vriend daarbij, heb hem nu voor jou verkeerd om op de foto zie ik. Maar in de vloer werkt het ook prima.
Met je vrije hand moet je de kop waar het bitje in zit goed vasthouden, als je geen eelt hebt zou ik handschoenen aantrekken :wink:
 

Robotto

  • #7
Als ik spijkerflensdekens ga gebruiken moet ik ze tussen planken/balkjes klemmen. Ik wil dekens van 10 cm dik; wat voor houtmaat (kopmaat) zou ik hiervoor moeten gebruiken? Ik weet niet precies hoe breed de flap van de dekens is. Ik neem in ieder geval wel aan dat ik ongeschaafd hout kan gebruiken en het zal ook geen A-kwaliteit hoeven zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu