Hetelucht verwarming vervangen door vloerverwarming

Rickentes

 • #1
Goedenavond,

Momenteel heb ik een Brink B8 uit 1980 welke defect is. Omdat het apparaat nogal groot is en omdat ik warme voeten fijn vind wil ik overgaan tot vloerverwarming. Er kwam een meneer van een verwarmingsinstallatiebedrijf welke aangaf dat, gezien de bouw/isolatie van mijn huis, het niet handig zou zijn om van de hetelucht verwarming af te stappen. Een van de argumenten was het ontbreken van een goede ventilatie wanneer we afscheid zouden nemen van de huidige warmte terugwin installatie.

Mijn idee is dat ik de ramen aan de voorkant er achterkant kan voorzien van zelfregelende ventilatieroosters. Om zo de nodige airflow te creëren. Daarbij kan ik de huidige inblaas naar de WTW gebruiken voor afvoer van "vuile"lucht. De goede man gaf aan dat dit niet zo goed zal zijn als een wtw. Hoewel ik aan de ene kant een goed gevoel heb bij de meneer heb ik aan de andere kant het gevoel dat hij zelf meer financiele baat heeft bij het aanbrengen van een nieuwe hetelucht en wtw.

Is het echt zo moeilijk om een goeie ventilatie te krijgen in je huis? Zal het aanbrengen van ventilatieroosters in combinatie met de bestaande afvoer in de keuken niet voldoende zijn?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • PixelMarlon

  • #2
  Dit zal niet zo makkelijk gaan inderdaad. Optie is om de luchtverwarmer weg te halen en een WTW unit te plaatsen voor balansventilatie. Hiernaast heb je dan nog een toestel nodig voor warm water en verwarming (CV-ketel). Ga je dan een CV installatie maken, dus beneden vloerverwarming en boven radiatoren.. dan mag je heel het huis verbouwen en kost dit aardig wat geld.

  Alternatief is een nieuwe luchtverwarmer, bijvoorbeeld van Brink.

  Wat heb je nu trouwens voor het warm water? Geiser/boiler?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu