Het Isoleren van schuinendakzolder.

JVS48

 • #1
Hoi to all,

Binnenkort wil ik mijn zolder gaan Isoleren vanuit de binnenkant. Je kijkt gelijk als je op zolder bent naar de dakpannen (zie foto). Kan ik gelijk met bijv. zolderisolatie tegen aan doen of moet er tussen de dakpannen en de isolatie nog wat komen? Moet er ruimte zijn tussen de dakpannen en isolatie om te ventileren? Aan de onderkant van de dakpannen, dat wat bij de vloer uitkomt, zit ook een gat. Moet die open blijven of kan ie helemaal dicht gemaakt worden? Wat voor Isolatie raden jullie mij aan? Groetjes Jan van S

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Architecturae

  • #2
  Het na-isoleren is hier behoorlijk "heftig", ik bedoel dat als je het goed doet, je er erg veel werk van hebt. Eerst de pannen eraf dan panlatten en tengels. Dampopen folie over de sporen aanbrengen, tengels, panlatten en pannen weer terugplaatsen. Aan de binnenkant isoleren met de gewenste isolatiedikte, daaroverheen aftimmeren met bv, 9mm underlayment, voor het verkrijgen van voldoende stijfheid, hierover dampdichte folie, en tot slot als afwerking bv. gipsplaten. Het "ophangen" van de underlayment is het gemakkelijks met gebruik van horizontaal gemonteerde panlatten of schroten onder de sporen door.
  Een heel verhaal, :roll: maar wel compleet, ik weet niet hoever je wilt gaan maar dit is de beste oplossing.

  groet Architecturae.
   

  JVS48

  • #3
  Kan ik niet gewoon vanuit de binnenkant aan de slag?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Ja hoor dat kan. Onderstaande berichten lezen ze staan in deze rubriek.
  Let speciaal op opmerkingen betreffende het onderdak.

  Schuindak isoleren.
  Isoleren schuindak binnenzijde.
  Isoleren schuindak zonder dakbeschot.
  Ruimte tussen isolatie en dak.
  Dikte isolatie zolder.
  Dak isoleren.
  Dakbeschot van riet.
   

  Architecturae

  • #5
  @JVS48

  Ik zat al op deze vraag te wachten.
  Mijn antwoord op jouw vraag was een 100% oplossing van het probleem.
  Ook meteen, en dat kan ik niet ontkennen, de duurste.

  Natuurlijk kan het ook anders, ik zeg altijd, als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan. :wink: Het grote gros van de doe-het-zelver isoleert immers van binnenuit. Da's logisch nietwaar? Maar bij jou is er een probleempje, jij hebt geen dakbeschot, pannen zonder keerlaag laten altijd wel vocht door, vooral bij stuifsneeuw of dikke mist.

  Je kan met latjes wel een dampremmende laag aanbrengen tussen de sporen maar helemaal droog houd je op deze manier de isolatie niet.
  Ik zeg niet dat dit niet goed kan gaan maar het is geen kwaliteit.
  Laat ik het zo zeggen, er is geen aannemer die hier garantie op durft te geven als die het zo moet maken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu