Schuin dak isoleren: diepte van het frame/de balken

Wesleyvd

  • #1
Beste allen,

Ik ben bezig met ons dak te isoleren met glaswol. Nu hebben we glaswol van 16cm dik, maar vurenhouten balken van 44x69mm. Ik was deze fanatiek aan het plaatsen op 16cm afstand van het dakbeschot, maar toen bedacht ik me dat ik dan ruimtes overhoud tussen de geplaatste balken en het dakbeschot. Er zit dan een ruimte van om en nabij de 91mm tussen de balken en het dakbeschot waar dan geen glaswol zit, is dit erg?

Nu zit ik er aan te denken om de ruimtes op te vullen met pur, dan dan tevens als lijm dient om het glaswol op zijn plek te houden (zie een van de afbeeldingen als voorbeeldje) om vervolgens natuurlijk direct het glaswol te plaatsen. Of in plaats van pur: glaswol er tussen proppen door gebruik te maken van een rol glaswol zonder dampdichte laag of restanten te gebruiken van de rollen die we hebben.

Of kan ik beter het gemaakte frame eraf halen en balken van zo'n 160mm diep kopen om die te plaatsen? (Zoals ze doen in deze video)

IMG_20220131_083710.jpg IMG_20220131_083633.jpg IMG_20220131_083633.png
 
Laatst bewerkt:

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Niet te moeilijk denken. Die ruimtes achter de balkjes vul je gewoon op met stroken glaswol of steenwol. Snijden met het daarvoor bestemde mes en er achter klemmen. Folie zit er straks toch voor, over de balkjes, dus dat is geen probleem.
 

Wesleyvd

  • #3
Ah top, dan ga ik dat gewoon op die manier aanpakken. Bedankt voor de tip!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu