Herstellen van oude granieten vloer en aanvullen/ uitbreiden

MarcoF17

 • #1
Hallo medeklussers,

Met dank voor de informatie op deze site graag uw idee over het volgende:
Ik ben sinds enkele tijd bezig met de restauratie van een oude 30-er jaren woning met mooie oude granieten vloeren. We zijn nu bezig met de vervanging/ verbetering van onze keuken.
Onder het oude keukenblok blijkt er onverwacht een soort koker (hij klinkt hol) te zitten (ongeveer 15-20 cm hoog opstaand boven de vloer, ca. 40 cm diep en 295 cm (keukenbreedte) lang) en helaas geen doorlopende granieten vloer.

Ik heb 2 vragen:
1) zou iemand mij kunnen aangeven wat dit voor een soort koker is? (geen afvoerkoker zover mij bekend, loopt zo te zien geen riolering doorheen)
2) is het mogelijk - heeft iemand ervaring met het uitbreiden van een bestaande granieten vloer met dergelijke afmetingen, zodanig dat de uitbreiding niet/ nauwelijks zichtbaar is. In de nieuwe keukenopstelling zit dit vloerdeel namelijk niet meer onder het keukenblok.

Ik zie graag uw reacties tegemoet.
Met dank en vriendelijke groet,
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Een foto van zo'n onverwachte koker.
  *wgb*
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  In de jaren 30 werd onder het keukenblok geen granito gebruikt, te duur en overbodig.
  Mogelijk is die "koker" een stuk cementdekvloer dat los heeft gelaten, normaal gesproken zit daar niets onder omdat deze vloeren toendertijd op zand werden gestort.
   

  MarcoF17

  • #4  Alvast bedankt voor jullie reacties. Zoals gevraagd zie bijgaand 2 foto's.
  Het zou inderdaad een loze ruimte / loslatende cementdeklaag kunnen zijn. Op de foto's is de opstaande rand zichtbaar zoals aanwezig onder het keukenblok. Daarboven lijkt het beton/ cement.

  Blijft over vraag 2: is het mogelijk om de oude granieten vloer te behouden door de granieten vloer uit te breiden op een zodanige wijze dat het verschil tussen oude en nieuwe vloer niet / nauwelijks zichtbaar is?
  Heeft iemand andere tips hoe hiermee beste om te gaan?

  (p.s.op dit moment ligt het zeil er nog overheen, maar onze eerste proefjes aan de randen lijken goede resultaten op te leveren over de kwaliteit van de vloer. Aangezien we ook in andere ruimten nog bezig zijn, is het zeil de bescherming voor de vloer)
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Granito is goed schoon te maken met middelen die niet agressief inwerken op cement.
  Een terrazzowerker kan u daarin het beste adviseren, soms is het nodig dat ze even komen kijken maar dat is het wel waard om zo'n vloer weer mooi te krijgen en te houden.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu