Herrie compressor warmtepompdroger Siemens: normaal???

Ton126

  • #1
Hallo

Ik heb een vraag over het geluidsnivo van warmtepompdrogers, en specifiek over het geluid van de compressor.

Ik heb een nieuwe warmtepompdroger gekocht, een Siemens WT44W562NL/03. En direct na aflevering maakte het apparaat herrie: een scherp, snerpend geluid dat lijkt op een slechte koelkastcompressor. Het begint 2 minuten na het starten van het droogprogramma.
Dit geluid is vervelend: binnenin het washok valt het wat minder op in het totale geluid van de droger, maar als ik de deur van het washok dicht doe wordt het lucht/ventilatorgeluid goed gedempt. Maar dat snerpende geluid gaat dwars door de deur heen, of eigenlijk eronderdoor, door de luchtspleet onder de deur. Als je de deur dicht hebt klinkt het net alsof er iets aanloopt/kapot is, en je hoort het 1 verdieping lager/hoger. De kinderen klagen erover bij het slapengaan.

Monteur van Siemens langsgeweest: "dat doen alle warmtepompdrogers", en hij kon er niks aan doen. Het geluid van de compressor kan inderdaad zo door het ventilatorrooster naar buiten. Hij was het met me eens dat het een herrie gaf en kon zich ook voorstellen dat de kinderen er niet van konden slapen. Maar zijn enige optie was om de droger dan maar in de garage te zetten. :(

Het geluid is irritant, ik heb er eigenlijk niet zo'n zin in om me daar nog 10 jaar lang aan te ergeren..
Nu heeft de leverancier aangeboden om het apparaat om te ruilen.

Maar nu is de vraag: voor hetzelfde type?

Het kan zijn dat het dit exemplaar is, en dan is ruilen een goede oplossing, drogen is verder ok en het apparaat komt prima uit de testen.

(Ik kan me voorstellen dat er genoeg plekken zijn waar dit geluid niet zo opvalt, maar bij mij staat de droger vlakbij de deur en het geluid wat uit de ventilatieopening komt zit in de buurt van de spleet onder de deur....en die spleet kan ik ook niet afdichten vanwege ventilatie van de ruimte....)

Maar hebben inderdaad alle warmtepompdrogers dat compressorgeluid? Hebben jullie hier ervaring mee?
Of zijn er bepaalde types die dit hebben? Het lijkt of alle Siemens/Bosch apparaten dezelfde opbouw hebben, dus die zouden er allemaal last van hebben.

wat denken jullie: omruilen ? of een andere type/merk droger?

bedankt

Ton
 

Mariso

  • #2
Hoi Ton,

Wij hebben afgelopen week dezelfde droger aangeschaft en ervaren hetzelfde probleem. Heel vervelend!
Ik ben erg benieuwd of jij een oplossing gevonden hebt.
Alvast bedankt.

Groeten Mariso
 

Ton126

  • #3
Ik heb m omgeruild voor een luchtdroger.
Want dit probleem hebben alle warmtepompdrogers in meer of mindere mate, ik had geen tijd om uit te zoeken welke acceptabel zou kunnen zijn, en er zat al een gat in de muur.

Je kunt het verminderen door het ventilatierooster af te schermen. Maak een kartonnetje van 5 cm groter dan het rooster en hou dat op 1 cm afstand van het rooster. De lucht kan er dan wel langs, maar het geluid moet de hoek om en dat reduceert t flink. Wat dempingsschuim aan de binnenkant van het kartonnetje werkt nog beter.

Deze truuk zit in veel PC behuizingen om ventilatorruis te verminderen. Dit had Siemens best al standaard mogen toepassen....
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Dat ben ik dus totaal niet eens. dat alle warmtepomp drogers herrie maken.

Ik heb er een van een bekend Duits ander merk en deze maakt precies het geluid wat omschreven staat van ca. 65dB.

De machine begint te draaien en na enkele minuten schakelt de compressor in dan hoor ik het zelfde geluid als die van een vriezer of koelkast en niets meer of minder.

Ik zou ook niet weten waarom een warmte pomp herrie zou moeten maken, ook een warmtepomp voor verwarmen van water of CV maakt ook geen herrie behalve dan het gezoem van een koelkast of vriezer.

Jammer dat het een luchtdroger is geworden omdat een WP droger maar een 1/4 energie gebruikt van een luchtdroger.

Vr Gr en succes ermee
 

Mariso

  • #5
Bedankt voor jullie reactie en voor je tip Ton!
Grt Mariso
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu