Waschmaschine Bosch Logixx 8 Varioperfect maakt herrie

ruite011

  • #1
Hallo,

Onze Bosch Logixx 8 varioperfect maakt herrie tijdens het draaien. Ook als ik de trommel met de hand ronddraai zit er een punt in dat de trommel lijkt te schuren. Je voelt het ook aan de trommel zelf. Nu ben ik begonnen hem uit elkaar te halen. Wil nu het voorste deel van dat trommelhuis er af halen, maar vraag me even af of dat zomaar kan. Boven zitten twee veren die door beide helften heen gaan. Dan zitten er onder drie schokbrekers. Twee daarvan zijn aan het voorste gedeelte bevestigd en de derde aan het achterste gedeelte.
Boven zit ook nog een betonlok die ik los moet halen want die zit ook aan beide helften.Ik moet dus de veren er af halen, en twee schokbrekers en een betonblok......dan valt toch alles naar beneden? Of is er een slimmere manier om die binnentrommel er uit te krijgen?
20230217_163320.png
20230217_163342.png
20230217_163353.png
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Je zult de kuip eerst uit de machine moeten halen. Dan kun je hem open. Echter zijn deze kuipen niet echt bedoeld om te openen. Er zit een afdichting tussen die na opening moet worden vervangen en de nokken breken nog wel eens af.

Maar probeer eerst via het gat van het verwarmingselement en de balgslang te kijken of ergens iets tussen zit.

Maak eerst maar eens een filmpje van het geluid. Dan kunnen we meeluisteren. Belangrijk is dat je de snaar even van de trommel afhaalt de motor remt namelijk de trommel dus je kunt het pas echt goed voelen en horen zonder snaartje, mits er iets met de trommel is, wat niet zeker is.
 

ruite011

  • #3
Bedankt voor jouw reactie!
Ik heb even een filmpje gemaakt. Weet niet precies wat je bedoeld met dat gat. Ik zie het verwarmingselement wel, maar zou niet weten waar je dan moet kijken.
 

ruite011

  • #4
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #5
Je demonteert die zwarte balgslang idd en of/het verwarmingselement (deze demonteer je door de de moer in het midden los te draaien tot het einde van de draad maar niet helemaal eraf. En dan de moer met draad en al terugduwen of tikken tot de moer het plaatje van de verw waar de draad doorheen zit raakt). Dan is de borging los en kun je hem eruit trekken.

Dan kun je door de gaten tussen de trommel en de kuip kijken. Maar het tweede filmpje doet een groter probleem vermoeden.

Op het tweede filmpje lijkt juist je trommelkruis/lager finaal afgebroken of je snaarwiel is los aan de achterzijde (deze borgt de trommel door de bout aan de achterzijde, draai deze los kijk of je iets ziet en draai hem weer goed vast en probeer het opnieuw)
 

ruite011

  • #6
Snaarwiel was prima. Verwarmingselement er uitgehaald en voila...dit ziet er volgens mij uit als een gebroken trommelkruis.
trommelkruis.jpg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #7
Je zou dus de kuip kunnen demonteren en open maken voor nadere inspectie. Nieuwe kuip compleet met trommel wordt zeer wrs de oplossing. Maar wel interessant om de oorzaak te achterhalen.

Als je het volledige E nr hier plaatst kan ik even kijken wat een vervangende kuip compleet kost (wrs behoorlijk veel)
 

ruite011

  • #8
E-Nr. WAS2846SNL/45 FD 9309 200741

Maar ik denk dat we een nieuwe bestellen. Mijn vrouw wilde dat direct al, maar ik wil altijd wel even de moeite doen om te kijken of er niet iets "simpels" aan de hand is. Als we vóór 00:00 bestellen, komt er morgen al een nieuwe. Ze is de hele avond al aan het online kijken naar een nieuwe. Op zich beviel Bosch ons altijd goed, maar heb nog niet zo lang geleden ook al de vaatwasser moeten repareren. Was eigenlijk een bekende productiefout. Dit is prima gelukt, maar begin nu ook maar naar andere merken te kijken....

Ontzettend bedankt voor jouw hulp! Zonder jouw hulp was ik niet zo ver gekomen en had ik al eerder de handoek in de ring gegooid!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu