Afvoerpomp maakt herrie Bosch Serie 4

Rhazejager

  • #1
Allen,

De afvoerpomp van onze wasmachine (WAE28346NL/56, 7 jaar oud) begint erg veel lawaai te maken.
Ik wil deze vervangen.
Graag zou ik de volgorde van werken willen weten en is het partnummer Bosch 00145787?
1. Welke platen haal ik eerst los;
2. Leg ik 'm op zijn linker zijkant?
3. Kan ik safe een non-Bosch vervanger kiezen? De machine is immers al 7 jr oud.
Bedankt alvast voor de tips.
René

Pom2p_Bosch.jpg Pomp_Bosch.jpg
 

MrHusky

  • #2
Hoi Rhazejager, ja, het onderdeelnummer dat je noemt is de afvoerpomp. En ja, je kunt ook veilig een niet origineel onderdeel nemen. Want in de praktijk zijn die in 90% van de gevallen technisch volledig identiek aan de originele, vaak ook afkomstig uit dezelfde (Chinese) fabriek. Meestal is het enige verschil dat het originele onderdeel mooie merkstickers heeft en het alternatieve artikel niet. Ik koop ze zelf meestal bij parts punt nl Op deze site vind je trouwens ook instructievideo's. En ja, de machine kan het beste op de zijkant gelegd worden. Vergeet niet eerst het water eruit te laten lopen (zie je handleiding). Op youtube vind je verschillende instructievideo's.
. Succes!
 

Rhazejager

  • #3
Bedankt voor het uitgebreide antwoord.
We gaan aan de slag.
M.vr.gr.,
René
 

MrHusky

  • #4
Graag gedaan. Succes. Het beste plaats je tussen de kuip en de wand die richting de grond gaat wel een deken of zo, om te voorkomen dat er dingen gaan uitscheuren bij het kantelen of op zijn zij liggen.
 

MrHusky

  • #5
Als een wasmachine nieuw wordt afgeleverd, zit de trommel vaak vastgeschroefd met transportbouten, al dan niet met een veer aan de bout. Als je die nog hebt is het verstandig om die te gebruiken gebruiken om de trommel weer vast te schroeven. Normaal gebruik je die bouten voor verhuizing, maar voor zo'n klus kunnen ze ook prima van dienst zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu