Help vreemde lekkage !

Joydenhaag

 • #1
Beste mensen,

4jaar geleden heb ik een huis gekocht.

Voor verkoop is de badkamer behandeld door de vorige eigenaar, er was een vochtige plek boven de douche in de woonkamer, aannemer heeft de voegen tussen de tegels opnieuw gevoegd en alle kitranden opnieuw gemaakt .de oude bewoners hebben de 4 maanden voordat ik erin kwam nergens last van gehad. Vocht plek trok langzaam weg geven zei aan.

Toen ik er kwam wonen ontdekte ik dat de betonnen vloer in de slaapkamer aan de andere kant van de douchewand vochtig/nat was. Hier werd toen nog niet gedoucht.

De aannemer is teruggekomen en hij vertelde dat het de kit rand aan de onderkant van de wand en vloertegels was. Dit heeft hij hersteld.

Het voelde niet helemaal goed maar ik moest door met het aankleden van de woning. Mijn dochter was op komst. Bij het laminaat leggen (nabij het vochtige beton) heb ik expres de ondervloerplatten waterdicht in een vuilniszak gelegd en daarboven het laminaat

Gisteren merkte ik een vochtige plek aan het plafond in de woonkamer. Zelfde plek als waar de eerste bewoners het bemerkten.

Direct het laminaat weggehaald in de slaapkamer want ik voelde ergens een kuiltje in het laminaat als ik eroverheen liep. De ondergrondplaten in de vuilniszak waren okee gebleven. Maar de eerstvolgende die niet verpakt zijn vergaan. het was ook erg vochtig onder de verpakte platen het beton was er ook vochtig. Het waren geen druppels of een plas. Maar de vocht zit in het beton.

Als ik met een haar föhn overheen ga verkleurt het beton naar een droge kleur maar na enkele seconden is het weer vochtig. De kitranden zien er keurig uit. Zowel langs de wand en de put.

Vanavond komt de aannemer weer maar ik heb er weinig vertrouwen in.

Wat zou dit kunnen zijn verder? Kraan aanvoer?

Lijkt me heel sterk want de wanden waar de leidingen tussen zitten (slaapkamer en tegelwand) zijn niet vochtig of nat. Of het zal regelrecht naar beneden moeten druppelen in de tussenmuur op het beton. Riolering wil ik bijna niet geloven. Riolering loopt ook de andere kant op in de douche. weg van de douchewand. Naar de wc en dan via een kolf naar de begaande grond en dan de kruipruimte in op het rioolgestel

Kitranden en voegen zien er keurig uit. En natuurlijk hoop ik dat dit het is. Maar dit zal wel te mooi om waar te zijn.

Een lekttest kost 400 euro en dan is de oorzaak nog niet behandeld. Ik hoop liever zelf achter de oorzaak te komen en dan een behandeling voor het probleem te starten.

Ik ben wel verzekerd op vele manieren maar denk zelf niet dat de herstelwerkzaamheden voor hun rekening komt.

Hoop op wat informatie uit jullie eigen ervaringen.

Tekst leesbaarder gemaakt - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Als het vocht in beton zit dan vaak afvoer.
  Laat de aannemer het nu eerst maar eens uit zoeken
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  En anders eerst de verzekering inschakelen, die regelt een lekdetectie bedrijf en betaald de onderzoek kosten en gevolg schade.
  Schade veroorzaakt door slechte kitvoegen worden over het algemeen niet vergoed.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Was waarschijnlijk poging tot spam.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  De interpunctie was zo dat de software er een link van maakt. Ik heb het bericht tekstueel aangepast zodat het beter leesbaar is. En de daardoor overbodig geworden reacties verwijderd/aangepast. Tip voor TS: type het eerst in een tekstverwerker en doe een spellingcheck :idea:

  Ik sluit me verder aan bij het antwoord van Peter.
   

  Willem52

  • #6
  Neem 's avonds de meterstand van de watermeter op. Tot op de liter nauwkeurig. Neem daarna geen water meer totdat je de volgende ochtend de watermeter opnieuw hebt afgelezen. Wellicht loot er een waterleiding in de vloer die op een koppeling lekt. Als je geen verschil in aflezing opmerkt kun je dit in ieder geval uitsluiten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu