Help! Vloer isoleren of muren injecteren?

marije tb

  • #1
Hoi!

Graag jullie hulp. Ik zie door de bomen het bos niet meer nu iedere adviseur preekt voor zijn eigen parochie (en logisch ook).

Wij wonen in een hoekwoning, op de begane grond. Woning is gebouwd in 1929, geen spouwmuur. Klein deel van de woning heeft geen kruipruimte, maar beton (oud winkelpand), en groot deel van de woning heeft wel een kruipruimte. Kruipruimte is vochtig, maar ook muren zijn vochtig (circa 45% boven de plint). Op zowel de plekken waar kruipruimte onder zit, als op plekken waar beton onder de vloer aanwezig is.

Nu is mijn vraag:

- als wij tonzon folie op de bodem van de kruipruimte laten plaatsen; helpt dit dan ook tegen vochtige muren of staat dit probleem los van elkaar?

Als het los van elkaar staat; wat is dan stap 1? Muren evt injecteren / een vochtregulerend systeem dat bestaat uit een element en een keramische koker? Of eerst zorgen dat de kruipruimte droog is en goed ventileert?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ventilatie van de kruipruimte is sowieso nodig.
Hoe is de huidige ventilatie? Als die nu slecht is, is dat mogelijk het enige dat nodig is.
Staat er wel eens water in de kruipruimte en hoe diep is het grondwater normaal?

Zijn alle muren vochtig, of slechts één muur? Als slechts één muur dan kan de oorzaak ook bij slechte afwatering buiten liggen.
 

marije tb

  • #3
Dank voor je antwoord! We hebben een hoekwoning. Aan de zijkant van de woning zijn er 4 ventilatiegaten, en aan de achterkant nog 3. Tegenover gaat niet, omdat daar bebouwing/andere woning zit; dus de ventilatie is in een hoek.

We wonen in Den Haag en dit gebied staat bekend als een gebied met een hoge grondwater stand. laatste meting in oktober was -0.671 NAP. Maaiveld ligt op 0,44 m.

Ik had het nog niet eerder ontdekt, maar na een flinke regenachtige dag wel wat plassen in de kruipruimte! En de muren grenzen aan straat zijn allemaal vochtig.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
marije tb schreef:
iedere adviseur
Zijn het adviseurs, of verkopers van uitvoerende partijen? Een adviesbureau redeneert vanuit kennis, niet vanuit marge op spullen.
 

marije tb

  • #5
verkopers van uitvoerende partijen. Het is mij nog niet gelukt een goed adviesbureau te vinden in regio Den Haag..
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Dan zijn het geen adviseurs, maar spullenverkopers.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu