Help: Tikkende waterleiding

Stijnley

 • #1
Wie heeft tips om ons uit de nood te helpen? Wij staan namelijk machteloos ;(

Mijn vriendin en ik wonen sedert enige tijd in een mooi knus appartement op de eerste verdieping. Nu hebben wij het vreselijke probleem dat de waterleiding, die vlak onder/naast onze slaapkamer loopt enorm hard aan het tikken gaat zodra er water genomen wordt bij de buren.

Aangezien onze buurman steeds de vroege shift heeft, worden wij dagelijks gewekt om 05.00 uur, en dat gaat na enige tijd enorm op onze gezondheid wegen.
Van zodra onze buurman water neemt (hij zegt lauw water om zich te scheren), gaat de waterleiding enorm hard en snel aan het tikken/slaan, je kan het vergelijken met een machinepistool. Zodra hij de kraan dichtdraait, vertraagt het getik maar blijft het gedurende een uur nog natikken aan ongeveer 1 slag per 2 seconden. Dit gebeurt steeds enorm luid waardoor wij er niet doorslapen of nadien de slaap niet kunnen hervatten. Oordopjes zijn geen oplossing aangezien ze het getik niet voldoende dempen.

Los van het feit dat dit elke morgen is, gebeurt dit ook regelmatig overdag/s'avonds. We hebben er geen idee van of andere bewoners in dit pand dit ook kunnen veroorzaken. Een verschil tussen winter en zomer merken wij niet op.

Wie kan ons hiermee verder helpen? Wij zijn ten einde raad. Het is zo dat wij dit appartement huren waardoor het dus moeilijk zal zijn om de huisbaas te overtuigen om geld te investeren. Alle tips zijn dus welkom om aan hem voor te stellen!

In ons appartement is er ook centrale verwarming voorzien, maar dit geeft geen geluidsoverlast. Verhuizen vinden wij een wat drastische oplossing aangezien we lang gezocht hebben naar dit mooie appartementje...

Wij willen jullie alvast bedanken voor alle info omtrent dit probleem

Vriendelijke groet

Stijn en Sofie
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Waarschijnlijk zit de warmwaterleiding opgesloten in muren of andere doorgangen, het kunnen ook metalen beugels zijn.
  Door de warmte gaan ze snel uitzetten en veroorzaken ze het snelle getik, de afkoeling gaat stukken langzamer en daardoor wordt de tijd tussen de tikken steeds langer.
  Ga in overleg met de verhuurder om de overlast aan te pakken.
  Als bewijs kunt u misschien het geluid opnemen met een microfoon, de verhuurder zal niet om 5.00 u. komen luisteren denk ik.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu