HELP! Mijn sifon stroomt over

Annechien

 • #1


Hallo allemaal! Ik hoop echt dat iemand me kan helpen want ik weet niet wat ik ermee moet!

Op mijn studentenkamer zit een wasbak met bekersifon. Ik heb hier nooit problemen mee gehad, maar vrijdag kwam het water uit de wasbak ineens op mijn vloer terecht. Het bleek dat de sifon van de (aanvoer)leiding vanaf de wasbak was gegleden.
Ik heb hem er terug op geduwd, maar als er ook maar iets meer dan een miezerig straaltje water inloopt stroomt hij over (zie ook de foto) aan de bovenzijde.

Ik heb geprobeerd de sifon schoon te maken en de leiding te ontstoppen, maar het heeft geen zin gehad. Weet iemand hoe ik dit kan fiksen? En is het normaal dat de sifon los om de pijp zit?

Alvast heel erg bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Volgens mij moet hij hoger om de buis, en in de bovenste moer hoort een rubber ring waarmee je door andraaien van de moer een afdichting en bevestiging creert
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Dit is eersteklas prutswerk, iets voor de verhuurder om in orde te maken.

  Voor nood; draai de wartel op de sifon los(onderste) dan zie je een ring, schuif de wartel omhoog, dan de ring ook omhoog schuiven om de pijp, de sifon er weer op drukken en de wartel aandraaien.
  Waarschijnlijk is de leiding weg gezakt die moet vast gezet worden om te voorkomen dat de sifon opnieuw los schiet.
   

  Jackd

  • #4
  Sifon ring vervangen,
  per 2 stuks bij iedere bouwmarkt te koop.

  Bij goedkopere sifons zoals deze, gaan die niet zo lang mee.
   

  Annechien

  • #5
  Heel erg bedankt voor de reacties!

  Ik heb de verhuurder inderdaad gecontacteerd, maar er zal wel wat tijd overheen gaan voor die er fatsoenlijk naar komt kijken... ondertussen zou ik graag normaal mijn tanden kunnen poetsen zonder direct mijn kamer te moeten dweilen :)

  Dus als ik het goed begrijp moet ik de wartel waar de beker zelf aan zit (waar nu het water dus overstroomt) los doen, de ring die erin zit vervangen en hem hoger aan de pijp bevestigen? Ongeveer ter hoogte van de rode lijn?
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #6
  Ja zover moet hij erop geschoven.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu