Hellend dak isoleren met glaswol

Sjaak14

  • #1
Beste mensen, een kennis ben ik aan het helpen met het aanbrengen van dakisolatie aan de binnenkant. De huidige situatie is als volgt:

*onder de dakpannen zit een soort van bruinkleurig broos papier wat lijkt op zeer oud karton en het heeft amper een dikte van een mm. (bitumenpapier? ))daaronder zit het dakbeschot wat bestaat uit houten latten en strovezel platen.

*de ruimte die we kunnen benutten voor isolatie is 16 cm. Over de isolatie aan de binnenkant gaan we dampdichte folie aanbrengen en het geheel afwerken met gipsplaten.

Er van uitgaande dat het inderdaad bitumen papier betreft en dit dampdicht is, is het dan afdoende om een spouw van een paar cm te behouden tussen het glaswol en het dakbeschot of moeten er ook andere maatregelen worden genomen?
 

Sjaak14

  • #2
Ik dacht dat het dampdichte bitumenpapier was maar heb voor alle zekerheid een proef gedaan met een druppel water.

na 5 minuten absorbeerde het papier de vloeistof en liet het door. Is dus geen bitumenpapier maar wat is het wel ? Het huis is van 1976. Wat heeft het voor nut gehad om dit papier aan te brengen op daken, als het zo snel vocht doorlaat? We zijn in ieder geval blij dat we naar hartelust kunnen isoleren. :D


hier onder wat foto's van de proefopstelling:

 

Tiho

  • #3
Spaanplaat zeker. Bij mij idem dito papier erop. Wellicht was het vroeger wel dicht.
 

Bacardi

  • #4
Ik ga ook me dak isoleren en bij is het dak op dezelfde manier opgebouwd. Hebben jullie de vezelplaten laten zitten en daar rechtstreeks de isloatie tegenaan geplaatst?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu