Hele oude vaatwasser Whirlpool schuimlekkage

Erwin c

  • #1
Hallo,
Ik heb van iemand een inbouw vaatwasser gekregen een Whirlpool. Typenummers kon ik niet vinden (het is volgens mij al een redelijk oud toestel) maar ik vond wel dit servicenummer: 854225904420
Bij ons staat hij momenteel echter los, dus niet ingebouwd. Ik heb hem op zo een plateau gezet op wieltjes zodat hij makkelijk weg te trekken is bij bv poetsen. (wat volgens mij niet zo een goed idee was maar goed :oops:
Aangezien het bovenstuk ontbreekt (ik moet dit nog eens verder afwerken) vind ik de gehele buitenkast redelijk instabiel. Maar goed, geen probleem, een goeie drietal weken draaide de machine perfect! Tot gisteren er op het einde van de was, er rechtsonderaan een lek te voorschijn kwam. Niet zo erg, enkel wat schuim en druppels mmar tja..... Bij controle lijken de rubbers nog in goede staat te zijn dacht ik maar tja, ik heb er dan ook geen knoert verstand van :(
Iemand een idee wat er loos kan zijn?
PS Het is echt een heel eenvoudig modelletje, enkel een manuele draaiknop en drie knopjes zijnde de aan/uit knop, dan een E knop (economic denk ik dan) en een R knop (rinse, spoelen ofzo??) en dan 4 simpele programmatjes, 55° en 65° respectievelijk eens met E en met R. Ik neem maar steeds 55° E omdat ik denk dat dit het meest economische programma is. De vaat is wel telkens perfect proper en perfect droog. Iemand die mij kan helpen aub?? Alvast hartelijk dank!!!
 

Co de Witgoedman

  • #2
U geeft aan schuimlekkage:
Dit zou kunnen ontstaan na het navullen van de naglans, of lekkage eruit.
Een goedwerkende vaatwasser geef nauwelijksschuim, daar de zeep dit niet doet.
 

Erwin c

  • #3
Bedankt voor het antwoord. Bij het openen van de machine zag ik inderdaad een hele hoop schuim in de machine. Ik werk met Finish Quantumatic, een zelf doserend systeem waarbij je geen blokjes of peoder moet toevoegen. Er is voldoende product zodat er automatisch 14 wasbeurten zijn. Ik heb wel enkele dagen terug het glansmiddel bijgevuld.
Kan ik dit euvel oplossen, u zegt misschien een lekkage van het glansmiddel. Bij mij zit dat onder zo een klep die je al dan niet dicht kan doen. Ik laat het altijd open staan maar nu u het zegt, is het nadat ik het klepje dichtdeed dat de lekkage begon. Kan u mij zeggen of ik de mogelijkheid heb om het programma vlugger te doen stoppen of de machine leeg te laten pompen. Ik bedoel bijvoorbeeld als ik zie dat er na 5 minuten een lekkage is dat ik niet gans het programma moet zitten afwachten? Alvast heel erg bedankt!!
 

Co de Witgoedman

  • #4
Naglans is een leuk iets:
Doe eens de volgende proef: beetje naglans in glas en vullen met straal KOUD water: u krijgt schuim
Doe hetzelfde nu eens met naglans en HEET water, u krijgt geen schuim :mrgreen: .

Ikzelf start een dergelijke machine vaak dan met een stukje handzeep erin, dit is schuimbrekend en laat de machine enige malen met heet programma lopen, kan wat schuim geven dan, maar door het hete water wordt het beter opgenomen.
 

Erwin c

  • #5
Ik heb de vaatwas nu perfect waterpas gezet (had ik hier op het forum gevonden) en nu is hij perfect! Mijn dank!! :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu