Heel grove gebrokkelde muur aansluiten op kozijn

Franque

  • #1


Ik wil een hele grove gebrokkelde muur aansluiten op het kozijn zodat dit gestuct kan worden. Op de foto is goed te zien dat de muur op sommige plaatsen tot 7 cm van het kozijn verwijderd is, dus eenvoudigweg volsmeren met gips lijkt me niet verstandig (toch?). Op andere plaatsen is het stuk tussen kozijn en muur nog niet eens 1 cm. Kan ik dit het beste doen met een dunne cementmortel of moet ik gipsplaat nemen en hierachter purren? (zou dat stevig genoeg zijn??). Heeft iemand een goed idee?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een plank tegen de muur op de hoogte die het moet worden en dan vol smeren met cementmortel, niet te dun maken anders gaat het weglopen tussen de muur en de isolatie.
Maak de muur eerst nat voor u gaat vullen.
 

Pirke

  • #3
Of je slijpt hem recht en je zet er een versterbank onder. Dat is wat volgens mij vaak gebeurt.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
@ pirke
Als je goed kijkt, zie je dat de foto gedraaid staat.
Dus de stenen zitten aan de zijkant.
Lijkt me geen goede plek, voor een vensterbank. :wink:

Hier heb ik de foto even goedgezet, zo is het wat duidelijker te zien.

 

Franque

  • #5
@Peter Bedankt. De foto stond inderdaad gedraaid weergegeven. Ik denk dat het inderdaad een (niet te) dunne mortel gaat worden, maar mocht iemand alsnog een ander lumineus idee hebben dan hoor ik het natuurlijk graag.
 

Ffreddy

  • #6
Je zou ook rondom houten kantstukken kunnen aanbrengen en de voorzijde dan afwerken met een architraaf. De holte zou je dan op kunnen vullen met pur. Ik moet wel zeggen dat ik meer voel voor de oplossing van Jan, maar als er dan toch een alternatief aangedragen oet worden, dan zou het wel kantstukken zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu