Heeft dak isoleren zin?

Kockkie

 • #1
Mijn garage grenst aan 1 lange kant aan mijn huis. (Spouwmuur) de andere lange kant grenst aan de garage van de buren (witte stenen, ik vermoed 2 steens breed)

1 korte kant heeft een geïsoleerde garage deur en de andere korte wand 2,80m Heeft 1 buitendeur.

Heeft het zin om het plafond te isoleren aangezien de korte wand en de wand met de buren niet geïsoleerd is?

Garage heeft een tussendeur gekregen de keuken in na verbouwing.

Dak is niet geïsoleerd, plat met bitumen.

Bijgevoegd foto is van de wand met de buren.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • MvanV

  • #2
  Isoleren heeft altijd zin, behalve als de wind er dwars doorwaait.
  Als een gedeelte geisoleerd is en een ander deel niet is het warmteverliesoppervlak veel kleiner en duurt het dus langer voor warmte om te ontsnappen. Aangezien warmte opstijgt is dak isoleren vaak een slimme eerste stap.

  Platte daken zijn echter berucht om problemen met isolatie ( en ook deels zonder). Water condenseert op de koudste plekken, en dat is snel het dak. Als het langs de isolatie kan glippen gaat t condenseren in het dakhout, want het bitumen kan t niet door.
  Bij isoleren van platte daken moet je van binnen een goede dampdichte folie aanbrengen of isolatie gebruiken die dat al heeft, en dat goed afwerken.
  De veiligste manier is dakisolatieplaten gewoon op je dak leggen en met grind ballasteren, als t dak dat aan kan, anders die platen (pir, xps) erop schroeven en nieuwe laag dakbedekking er op branden, en waterafvoeren/daktrimmen/loodslabben op hoogte brengen indien nodig.
  Met isolatie boven het bitumen heb je t minste kans op gedoe met condensatie.
  Verder kan je de rest ook best isoleren als je wilt, op d vloer xps of EPS100, tegen buurmuur glas of steenwol( geluidswerend). Tegen buitenmuren naar keuze schuim of wolmaterialen en gips er tegen. Kiertje tegen muur of strak tegen muur maar aan binnenzijde dampdicht.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu