Hart-afstand afvoer nieuwe toiletpot

Hugo Alexander

  • #1
Hallo,

Bij het renoveren van mijn toilet loop ik tegen het volgende probleem aan. De hart afstand v/d afvoer van mijn oude toiletpot is langer dan van de nieuwe toiletpot. Er zit zo'n 9 cm verschil in, ik heb namelijk ook een nieuwe achterwand geplaatst. Ik heb de nieuwe vloertegels al geplaatst, dus hakken is wat mij betreft geen optie. Een nieuwe toiletpot/duoblok kopen liever ook niet. Is er nog een derde(of vierde) optie. Bestaan hier (afstand)verloopstukken voor?

Groet,
Hugo
 

Exiled

  • #2
Hugo Alexander schreef:
De hart afstand v/d afvoer van mijn oude toiletpot is langer dan van de nieuwe toiletpot. Er zit zo'n 9 cm verschil in, ik heb namelijk ook een nieuwe achterwand geplaatst.
Wat bedoel je hier exact mee? Er zit 9 cm verschil t.o.v. de achterwand? Dan wordt het toch een kwestie van verplaatsen van die afvoer.
 

Hugo Alexander

  • #3
Nou, het komt er uiteindelijk op neer dat er bij het plaatsen v/h duoblok de afstand tussen het reservoir en de muur 9 cm is. Ziet er niet al te fraai uit. Ik ben eigenlijk op zoek naar aansluitstuk die ik in de vloer kan wegwerken en die ik zelf op maat kan maken. Dan hoef ik in ieder geval niet een nieuw gat te hakken(door het gewapende beton), maar alleen een gedeelte uit te frezen. Deze schijnen te bestaan, maar ik kan ze niet vinden.
 

Exiled

  • #4
Hoewel ik nog steeds niet snap wat nu het probleem is, is dit misschien wat je zoekt:NB kortste "sprong" is 13,5 cm...
 

Hugo Alexander

  • #5
Klopt. Is deze niet in te korten?
 

Xr8

  • #6
Ervan uitgaande dat je een duoblok hebt met een achter onder uitlaat (AO). In dit geval kun je een aansluitmanchet nemen met grote sprong. Hiermee kun je doordat deze excentrisch is ongeveer 4cm naar achteren gaan. Ik ken ze van het merk Behoe.

Succes.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Maak eens een tekening bv via paint zodat we ook duidelijk heid krijgen nu praten we langs elkander

Succes
 

Hugo Alexander

  • #8
Ik heb inmiddels zo'n aansluitmanchet. Dit is voor mij (voorlopig)toch de beste oplossing. Ik houd een kleine ruimte achter het reservoir over, daar kan ik mee leven. Iedereen bedankt voor de reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu