Hardstenen buitentrap

Quibus

 • #1

Wij hebben van onze hardstenen portiektrap de onderste 2 treden laten vernieuwen. Deze is vastgezet dotten van een soort lijm. De 2e trede ( zie foto ) zweeft vanaf het stootbord 15 cm in de lucht en dat over een groot stuk van de lengte ( totale lengte 90 cm ). De onderste trede ( langste trede in de foto) is 140 cm lang. Deze onderste trede rust op het stootbord op kunststof wigjes op 2 plekken (1 meter van elkaar). Verder zweeft deze trede tussen de wigjes. Ik kan een stokje 20 cm eronder steken en heen en weer bewegen. Ik vrees nu dat er op termijn grote kans op breuk van de treden is. Hoe moeten deze normaal geplaatst worden. Hoe is dit het beste op te lossen? Bijvoorbeeld ondersabelingsmortel erin zetten met een lange en dunne voegspijker?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Waldy

  Specialist Zonwering
  • #2
  U bedoelt waarschijnlijk mm ipv cm.

  Het bedrijf terug laten komen om het geheel goed te monteren zou ik zeggen.
  Dus zo dat de treden geen naden vertonen.
   

  Quibus

  • #3
  @Waldy

  Dank voor je antwoord.

  ik heb het een beetje onduidelijk beschreven. De treden zweven over een diepte van 15 cm en 20 cm ( vanaf voorkant trede ). De spleet verloopt van 1 cm naar 0.

  Bij de 3e trede hebben ze wel de naad tussen stootbord en de trede gevoegd. Dat is gedaan met puur portlandcement ( een zak die ikzelf had staan). Dat vond ik al vreemd want zelf voeg ik altijd zand toe wanneer ik ga voegen. Dus dat voegsel zal ook niet al te best zijn.
   

  Waldy

  Specialist Zonwering
  • #4
  Voegen met pure cement!!!!

  Zo voeg je dus niet, maar dat gaf je zelf ook al aan.

  De aannemer terug laten komen en verzoeken om het juist te voegen.
  Het werk is nl niet klaar op dit moment
   

  Quibus

  • #5
  @Waldy

  De steenhouwer heeft het zelf geplaatst. De steen in mooi gesneden en passend bij het oude werk. Maar kennelijk is het plaatsen een vak apart. In elk geval niet een vak wat deze man beheerst.
  Je hebt gelijk dat de steenhouwer het op zou moeten lossen maar gezien de plaatsing heb ik er dus weinig vertrouwen in. Als iemand al niet weet te voegen. Daarom zou ik het liever zelf doen. Het moet immers weer 100 mee kunnen gaan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu