Hardhouten vensterbank vastzetten op stenen ondergrond

Jesse1

  • #1
Hoi,

We willen op de stenen (gestukte) ondergrond een hardhouten bredere vensterbank plaatsen. Hoe kunnen we deze het beste bevestigen? Montagekit alleen lijkt ons niet stevig genoeg???

Alvast bedankt en groetjes

Jesse
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Als je er alleen plantjes of ander licht spul op gaat zetten is montagekit of een MS Polymeer kit afdoende. Als de vensterbank ver uitsteekt en het als zitplaats gebruikt kan / gaat worden dan zou ik hem toch met schroeven en pluggen vastzetten.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Probleem zal denk ik worden dat de gebruikte lijm/kit sterker zal zijn dan de stuclaag.
Maw. de lijm houdt het wel, maar als je de vensterbank flink gaat belasten kon het stucwerk wel eens loslaten.
Mijn advies zou dus zijn om eerst de stuclaag weg te halen en dan pas te gaan lijmen of kitten. Uiteraard mits de vensterbank ver oversteekt en flink wordt belast.
Wil je dat niet dan zul je toch een andere oplossing moeten bedenken en ik kan me voorstellen dat je achteraf geen schroeven wilt kunnen zien.

Je zou dat op kunnen lossen door bijv. eerst een plank stevig met schroeven te bevestigen, de dikte van deze plank uit de vensterbank te halen en vervolgens op de plank lijmen.
Andere (wat eenvoudigere maar ook minder fraaie) oplossing zou kunnen zijn om voor de huidige vensterbank een balkje op de muur te schroeven de nieuwe vensterbank met kit/lijm vast te zetten en tevens nog van onder door de balk vast te zetten met schroeven.

suc6

Gerrit
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Een kwartrondje of ander soort afwerklatje boven de plank op het kozijn schroeven, spijkeren of nieten is ook een mogelijkheid en geeft veel sterkte.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #5
Of een hoeklijntje vast schroeven op het kozijn met de hoek naar beneden zodat de vensterbank eronder komt.
 

Jesse1

  • #6
Bedankt allemaal voor de tips, we zullen ze meenemen in onze keuze.

We moeten iig rekeninghouden met de kat dus een stevige bevestiging zal een vereiste zijn. De vensterbank wordt nog geverfd dus evt. zichtbare schroeven kunnen we dan wel wegwerken.

groetjes Jesse
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu