Hansgrohe inbouwdoucheslang vervangen

Tgroen

  • #1
Beste klussers,

Wij hebben in de badkamer een ingebouwde doucheslang die je uit de badrand kan trekken. Helaas is de doucheslang kapot en moet deze worden vervangen. Dit blijkt echter niet zo eenvoudig. Er is namelijk geen tegelluik oid. Ik heb de rozet waardoor de doucheslang uit de badrand komt inmiddels wel weten los te krijgen. Daardoor kon ik zien dat de ingebouwde doucheslang van het merk hansgrohe is (typenummer 28380000). Ik durf de slang niet al te ver en hard uit de badrand te trekken uit angst dat ik iets kapot maak. Maar er zou toch ergens een aansluitstuk ofzo moeten zijn? Wie kan mij adviseren hoe de doucheslang te vervangen?

Alvast bedankt voor de reacties!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als ze het toendertijd goed ingebouwd hebben, Zou je de slang er uit kunnen trekken, tot aan de koppeling waar hij mee verbonden is.
Je moet dan de kunststof/plastic bescherm slang die nu in het bad ligt niet er uit trekken.
Alleen aan de chromen slang trekken tot dat je een koppeling tegen komt.
Vaak zit die vast aan een flexibele waterleiding.
Als je de slang daarvan losdraaid, wel zorgen dat die flexibele waterleiding niet terug schiet, anders kun je gaan hakken.
Als je de slang niet zo ver uit het bad kunt trekken tot dat je de koppeling ziet, dan zul je alsnog een tegel onder het bad moeten verwijderen.
 

Tgroen

  • #3
Bedankt voor de reactie.
Ik heb aan de doucheslang getrokken maar krijg er niet veel beweging in. Moet ik misschien ook de zilverkkeurige ring die nu nog aan het bad vast zit losmaken? De ring lijkt met een klein schroefje vast te zitten.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Nee hoor, die ring moet je laten zitten.
Maar als je de plastic mantel terug duwt, en de chromen slang vasthoud, zie je dan geen koppeling.
Die plastic mantelslang, hoort normaal niet zichtbaar te zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu