Hansgrohe iBOX op stadsverwarming?

Evmw

  • #1
Ik wil graag een HansGrohe iBox gebruiken in mijn badkamer. Nu ben ik echter even de technische gegevens aan het bekijken en staat daar vermeld dat heetwatertemperatuur max 80 graden Celcius moet zijn. Nu weet ik echter met 99% zekerheid dat het warme water in ons huis warmer is (Nuon Stadswarmte Amsterdam), klopt het inderdaad en is gebruik van zo'n iBox dus geen optie?
 

StefanD

  • #2
Lijkt me sterk. Normaal is warm water maximaal 60 graden, wat al knap heet is. Als het inderdaad warmer dan 60 (of zelfs 80!) graden is, dan zou ik Nuon eens bellen.
 

Evmw

  • #3
Ik zit mij nu te bedenken dat de temperatuur naar de radiatoren dan 70-90 is. Temperatuur naar de ww leidingen zal wel ander metertje zijn inderdaad want dit zou anders verschikkelijk heet zijn.
 

Kaajee

  • #4
Maar kan niemand hier dit met 100% zekerheid laat staan garanties dit bevestigen. Meest logische is om gewoon NUON even te bellen. Heb, of had, je je antwoord nog veel sneller gehad ook.......
 

Evmw

  • #5
Ik hoef Nuon niet te bellen, ik lees de verkeerde meter uit blijkbaar. Als ik weer in de woning ben moet ik nog maar even kijken met de handleiding erbij wat voor temp er op de warmwaterleiding zit naar de badkamer. Denkfoutje, kan gebeuren toch ;)
 

Xr8

  • #6
Deze kun je toch gewoon even meten met een thermometer. 80 graden warmwater is wel extreem in ieder geval. Zeker niet gebruikelijk.

Succes.
 

Kacheltje

  • #7
Bij ernstige twijfel als er geen mengventiel bij de stadsverdeler is kun je deze alsnog plaatsen.

80 graden water is ten sterkste af te raden als warm tapdeel. Gevolgen van verbranden zijn veel groter dan bij de normaal gehanteerde 60 graden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu