Hansgrohe/Axor; Ibox, uitgang afsluiten?

Erip-eri

  • #1
Wij hebben een AXOR thermostatische douchemengkraan (type, zie link onder) deze is ingebouw op een universele IBOX. We hebben een regendouche en een normale douche op een glijstang. De regendouche was eens wens van de kinderen maar wordt in principe nooit gebruikt. Probleem is dat de regendouche druppelt, eigenlijk constant. We hebben het binnenwerk onder garantie laten vervangen om dit tegen te gaan maar dat heeft het probleem niet opgelost. De regendouche blijft druppelen, weliswaar niet veel, maar genoeg om tijdens het afdrogen koude druppels op je rug te krijgen en, erger, er vallen druppels op de vloertegels waardoor daar kalkvlekken ontstaan.

Dus wilde ik de uitgang van de regendouche afsluiten. Volgens de handleiding kun je 1 van de 2 uitgangen afsluiten met een stop maar verdere uitleg vind ik niet. Ik weet dat je de kraan (inbouwdeel en afbouwdeel) kunt vervangen zonder breekwerk maar de vraag is eigenlijk kun je die stop er in zetten terwijl de ibox in de muur zit, zonder iets van tegels te beschadigen?

alvast bedankt. 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Maar als dat onder garantie is gebeurd en nog niet goed is dan moeten ze er toch weer bij komen van hansgrohe dus eigenlijk moet weer een service afspraak maken dat hun het oplossen.
Maar er staat mij iets bij als je kraan dicht draaid dat ie na druppelt normaal bij handdouche,

Als je een uitgang 1 of 2 wilt afsluiten dat moet met een stop boven in box dan moet tegel open.
Er staat wel dat je bij spoelen bad kunt afsluiten er zitten 2 type pluggen bij 3 en 5
1691833999317.png
1691833805837.png

1691834066055.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu