Hanglamp Ikea - schroefgaten zitten verkeerd

Mvanmaurik

  • #1
Hoi allemaal,

Ik heb dit weekend een hanglamp gekocht bij de Ikea. Dit zijn 2 bogen (horizontaal hangend) waaraan 4 spotjes hangen. Via een "kap" worden deze dan weer aan het plafond bevestigd.
Voor zo ver nog niks aan de hand, echter zitten de schroefgaten in het plafond (in de centraaldoos) verkeerd, waardoor als ik lamp zou ophangen de bogen precies een kwartslag gedraaid hangen met hoe ik 'm wil hebben. Ik bedoel hiermee, ik wil de lamp boven de eettafel parallel met deze hangen, maar door de schroefgaten zou deze nu boven de eettafel haaks hierop komen te hangen.

Hoe kan ik dit oplossen? In de bouwmarkt had men hiervoor geen oplossing.

Foto van de situatie volgt vanavond.
 

Fiesiekus

  • #2
Kan je het deksel van de CD niet een kwartslag draaien? Ik dacht dat de meeste dozen op elke hoek een schroefgat hebben.
 

Mvanmaurik

  • #3
Nee, dat gaat niet deze CD heeft maar 2 schroefgaten (ronde CD).
Misschien heb je nog een andere suggestie? Dacht zelf aan iets met "contrabeugel" of een correctiering.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Twee extra gaatjes in die kap boren zodat de schroefgaten wel op de juiste plaats vallen?
 

Mvanmaurik

  • #5
Lukt niet, want die kap hangt aan een U-vormige beugel en die hangt vervolgens met 2 schroeven in de schroefgaten van de CD.
 

Ronald42

  • #6
Centraaldoosdeksel plaatsen en de U-vormige beugel hier aan bevestigen.
 

Mvanmaurik

  • #7
Ok... En dan 2 gaatjes door de centraaldoosdeksel heen boren (op de andere hoeken waar geen schroefgaten zitten?) en dan daar met een boutje en moertje (2x) de beugel van de hanglamp aan bevestigen?

Hierbij ook een klein tekeningetje hoe ik de situatie bedoel. Zoals je ziet, zijn de schroefgaten in de beugel van de lamp precies een kwartslag gedraaid met de schroefgaten in de centraaldoos. (ik wil ten slotte de rails voor de spotjes in de lengterichting van de eettafel hebben hangen).



Lamp Ikea Cittra

Hoop dat jullie hier iets mee kunnen.
 

Ronald42

  • #8
Je kunt gewoon 2 korte schroeven in de plastic deksel draaien. KLAAR. Pas wel op als je erg lange schroeven neemt kun je de bedrading beschadigen en/of kortsluiting krijgen. Maar met schroeven van bv. 4x12 (12 mm lang 4 mm dik) gebeurd dat niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu