G4 fitting in hanglamp vervangen

kortsluiting69

  • #1
Ik heb een hanglamp gekocht. Zo'n oude glazen schotel/UFO. Daarin zat een G4 spotje. Toen ik dat spotje eruit haalde kwam er een deel van de fitting mee. Toen dacht ik: prima, die vervang ik wel eem. Maar nu blijkt dat er nergens online jurisprudentie is over dit onderwerp. Ik vind G4 lampen en fittingen alleen als onderdeel van een ingebouwd spotjessysteem en een vervangende fitting wordt verkocht mét draad zonder draadkleur.

De makkelijke weg is mijn lamp naar de lampenwinkel brengen, maar als ik het zelf kan doe ik het liever zelf. De vraag is dus: kan ik een G4 fitting (met draad) rechtstreeks op een elektriciteitssnoer aansluiten? en hoe? Kroonsteentjes en verbindingsklemmen passen niet in de lamp.

Wellicht is dit voor velen voor de hand liggend en een stomme vraag, maar ik kan echt nergens iets leerzaams vinden... verwijs me vooral door naar literatuur/informatie.

16421024614082047145065148167508.jpg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Waar hebben ze in dit armatuur een transformator weten te verstoppen? Een G4 fitting is namelijk voor 12V en dat kapje lijkt me erg plat om een transformator in te verstoppen.

Zeker weten dat je niet naar G9 op zoek bent?
 

kortsluiting69

  • #3
100% zeker dat het G4 was... ik vond het ook bijzonder dat er geen transformator was, maar gezien die er niet was had ik besloten dat het wel goed zou zijn.

Misschien ben ik op een eerder hobby project gestuit. Wat kan ik het beste doen? En hele nieuwe (makkelijke) fitting zonder transformator?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu