Handdoekradiator vervangen naar elektrische handdoekradiatoe

Ivm de vochtige badkamer en de verwarming die niet aanslaat in de zomer, willen er de radiator vervangen voor een elektrische variant. Alleen… hoe pak je dit aan? De badkamer zit beneden en woonkamer/keuken/cv zitten boven. Dit maakt het lastiger ivm leeg laten lopen vh water neem ik aan? Ik hoor het graag!

IMG_5771.jpeg IMG_5772.jpeg
 
Ik zou beginnen met uitrekenen wat het per jaar gaat kosten.

Dan druk eraf via het vulpunt van de CV.
Zit er onderaan de badkamer radiator een kraantje?
Anders daar de plug eruit en emmers wisselen. Als de druk eraf is kan je met de thermostaatkraan de uitloop regelen.
 
Is niet nodig. Elk jaar schimmel verwijderen, verven, muffe geur hebben in je badkamer en handdoeken die niet droog worden? Daar pas ik voor.

En ja er zit een kraantje.
 
Ik denk dat je het meer moet zoeken richting ventilatie en een MV box moet installeren.
En zorgen dat er ook toevoerlucht in de badkamer kan komen, door bijv. de deur iets in te korten.
 
Nee, we moeten verwarming hebben. In de winter is het probleem opgelost dmv de verwarmde radiator en dit werkt prima. Je geeft me nu ongevraagd advies over iets anders, totaal niet nodig. En ja heel mooi ook, een dikke kier onder de deur.
 
Beetje lullige reactie op een goed bedoeld advies. Het idee op dit forum is dat amateur klussers advies vragen aan professionals of in ieder geval mensen met meer kennis die dit vrijwillig doen.

Vaak blijkt dan ook dat door de beperkte kennis van de amateur klusser er eigenlijk de verkeerde vraag gesteld wordt en door extra door te vragen de echte oorzaak aangepakt kan worden.

Ik durf zo maar te gokken dat meer dan 80% van de schimmelvrije badkamers in Nederland geen verwarming in de zomer maanden heeft, dus ook ik denk dat je probleem ergens anders ligt, maar zal me daar verder niet over uitwijden aangezien dat schijnbaar niet gewaardeerd wordt.
 
  • Like
Waarderingen: Lampje45

Gerelateerde klussen

Reacties
0
Weergaven
101
Badkamer, waterleiding en afvoer
Koenieboy
Reacties
3
Weergaven
1K
Badkamer, waterleiding en afvoer
KlusKoningP
Reacties
14
Weergaven
12K
Badkamer, waterleiding en afvoer
Dankert66
Reacties
8
Weergaven
147
Badkamer, waterleiding en afvoer
Henk253

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu