Handdoekradiator installeren op 1 pijpssysteem

VanDeMore

  • #1
Wij hebben sinds 2 weken een (voor ons) nieuw huis. Voor de koop hebben we niet kritisch gekeken naar wat voor cv systeem aanwezig is. We dachten nieuwe ketel, netjes ziet er goed uit. Nu blijkt (ik kende het eerst nog niet maar nu dus wel) een 1 pijpssysteem aanwezig te zijn. Dit zorgt bij mij voor het nodige denkwerk en uitzoekwerk. Ik loop nu tegen het volgende aan:

we willen graag de oude radiator vervangen in de badkamer voor een nieuwe design handdoekradiator maar alle onderblokken lijken niet geschikt voor dit systeem. Webshops geven aan niets te hebben voor dit systeem, maar ik kan niet geloven dat er geen oplossingen bestaan hiervoor. Ik heb al wat zoek uren erop zitten maar kan eigelijk geen passend antwoord vinden. Heeft iemand een goed idee?

Kan je bijv een 50% H onderblok (als ik de juiste termen gebruik) installeren om vervolgens Een 2 pijps onderblok daar op aan te sluiten? Dan blijft er toch een doorvoer bestaan naar de daarna komende radiatoren, ook wanneer de handdoekradiator dichtgedraaid wordt?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Je kunt gewoon een 2 pijps onderblok kopen en in de meeste gevallen kun je die omzetten naar 1 pijp.
Op de achterkant van zo'n onderblok zit een schroefje, die kun je horizontaal (1 pijp) instellen
of verticaal (2 pijp).
 
  • Like
Waarderingen: VanDeMore

VanDeMore

  • #3
Bedankt voor je snelle reactie, dit was mij nergens vertelt. Ben gisteren nog bij de warmteservice geweest maar ook zij hebben mij hier niet op gewezen. Ik ga eens even checken of ik een onderblok kan vinden die deze mogelijkheid heeft. Heeft dit nog een specifieke term/benaming waarmee dit mogelijk omschreven wordt? Even voor de zekerheid, je hebt het dan over een onderblok met thermostaat knop toch? Het is namelijk wel een must dat hij gewoon uit kan en de rest van het systeem gewoon werkend blijft.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
Dat klopt, daar heb ik het over.
Een onderblok geschikt voor een thermostaatknop, vaak is links en rechts (aanvoer/retour) omwisselbaar,
in te stellen op één pijp systeem of twee pijp systeem.
Bij WS vindt ik ze niet zo makkelijk maar ze hebben ze wel van Comap, Heimeier of Jaga.

Het enige wat je nog moet vermelden is het type knelkoppeling, haaks naar de muur of naar vloer en
eventueel de kleur/uitvoering/type knop.
 

VanDeMore

  • #5
De leidingen komen uit de vloer, ik zal wat foto’s toevoegen van de huidige situatie en van de radiator die wij op het oog hebben. De wens is dan nog een zwart onderblok met thermostaat kraan.

6E5C9FF6-4B2D-4A65-B7B7-53DB7FC8AF76.jpeg C3D7AFC3-EB50-436C-BEEC-EF9EADD29A35.jpeg 98BF1DFB-9D3E-4B2F-9342-79D15D22F623.jpeg
 

Auto-Geen

  • #6
Is de capaciteit van de radiatoren een beetje gelijk of is dat niet belangrijk. Lijkt mij dat de nieuwe heel wat minder doet.
 

VanDeMore

  • #7
De capaciteit van de radiator die we op het oog hebben is wel lager denk ik inderdaad. We verwarmen de badkamer in principe nauwelijks het is puur om natte handdoeken aan op te hangen en te drogen.
 

VanDeMore

  • #8
@Ronny heb jij een link en/of afbeelding van een onderblok welke jij bedoeld?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu