Handdoekradiator: bovenkant juist KOUD

Boneventura

 • #21
Ok,geprobeerd om de retour af te knijpen door de inbus aan te draaien. Verschillende standen geprobeerd, maar het heeft geen effect. Bovenste helft blijft koud, vanaf dezelfde hoogte.

Kan het ook aan de waterdruk of de capaciteit van de ketel liggen misschien?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
 • #22
Als je ketel beneden zit en je radiator boven en je hebt lage druk dan zou er lucht in kunnen zitten omdat er gewoon niet meer druk is, lijkt me niet heel voor de hand liggend.

Heb je ook nog een hand ontluchter links boven op de radiator? Ik denk toch dat er lucht in zit, en dus die ontluchter niet goed werkt.(eventueel icm bovenstaande)
 

H@ns

 • #23
In theorie zou de lucht alleen in het linker bovendeel opgehoopt kunnen zitten. Misschien kun je de ophangbeugels even losser zetten en de radiator voorzichtig uit het lood duwen, zo dat rechtsboven het hoogste punt wordt. Meestel is daar wel wat veerkracht voor bij zo’n ophanging. Maar niet te ver anders verbuig je de aansluitingen en kan het gaan lekken.
Anders de afsluiter linksboven eens een slagje lossen om te kijken of er lucht in zit.
 

H@ns

 • #24
Bij mij was trouwens zo’n zelfde model automatische ontluchter al meteen na aanschaf kapot, kwam alleen water uit. gebeurt kennelijk wel vaker bij die dingen
 

Boneventura

 • #25
Ok, ik heb het idee van de afsluiter linksboven een slagje losdraaien gedaan. Sterker nog: ik heb alle radiatoren in huis dicht gedraaid en de thermostaat op 30. Toen de afsluiter los en wachten.

Wat er gebeurde: hij werd warmer dan normaal. Ongeveer driekwart. Maar geen water uit afsluiter. Ietsje losser gedraaid. Nog steeds geen water. Uiteindelijk had ik de afsluitdop in mijn handen. Radiator op vol vermogen aan. En nog steeds komt er geen water uit. Het waterpeil komt gewoon niet tot boven.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
 • #26
Dan heb je zeer waarschijnlijk te weinig druk op je systeem staan.
 

Frank

Vaste beantwoorder
 • #27
Zit er nog ergens een by-pass in het systeem tussen aan en afvoer?
 

Boneventura

 • #28
Wat kan ik doen als er te weinig druk op het systeem staat?

Verder geen bypass.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #29
Vermeld even hoeveel druk er op het systeem staat, op welke verdieping de ketel staat/hangt en op welke verdieping de radiator hangt.
 

Boneventura

 • #30
2.2 bar

We hebben een dubbele etagewoning:

Ketel hangt op 3 hoog
Badkamer op 4 hoog

De ketel verder vullen lukt trouwens doorgaans eigenlijk niet dan 2.2, 2.3.

En misschien relevant: we hebben een hydrofoor pompje geinstalleerd vlak na de hoofdkraan op 3 hoog, vanwege lage waterdruk.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
 • #31
En waar meet je de druk? 2.2 is op 3 hoog gemeten? Dan zou het er op 4 hoog uit moeten spuiten.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
 • #32
De drukmeter kan ook stuk zijn. Is het een drukmeter met een wijzer of afgelezen op een ketel met een electronisch scherm?
Er zijn ketels met een drukmeter met wijzer, waarvan het slangetje naar de drukmeter verstopt kan raken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu