Halogeenlamp brandt niet meer

Jac Braat

  • #1
Ik heb een laagvolt (12 V) halogeen lamp met 5 spotlampjes van ieder 20W.
Deze lampjes zijn gemonteerd op metalen geleidestangen.
Deze lampjes branden niet meer.

Volgens mij is de trafo nog goed (ik meet 11.3 V op de plek waar de geleidestangen aan de trafo-uitgang zijn gemonteerd. Wat kan het probleem zijn en hoe te verhelpen?

Kan het een kwestie van contacten zijn en helpt dan contactspray (heb ik eens iemand over horen praten). Of heeft iemand een andere suggestie?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Lampjes stuk?
Meet de spanning op de lampvoet.
 

PeterR

  • #3
Boosdoener zijn vaak de overgangen van de geleidestangen, meestal wordt het electrische contact gemaakt mbv een imbusboutje.
Ik zou het geheel even losmaken en de plaats van overgang even goed schoonmaken (schuursponsje) daarna monteren en de imbus deugdelijk aandraaien er gaat namelijk nogal wat stroom door die contacten en bij laagspanning is een kleine weerstand al voldoende om de spanning te blokkeren.
 

Jac Braat

  • #4
Bedankt voor de reacties.
De lampjes zijn niet stuk (zie hieronder)!

De suggestie om de contacten nog eens goed na te lopen en te verbeteren lijkt me een goede. Ik had dan ook het plan gemaakt om dat vandaag te gaan doen.

Maar alsof de lamp dat aan voelde komen, gisteravond ging hij spontaan weer branden. Daarmee sluiten we dit hoofdstuk (minstens voor nu) maar af.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu