Halogeen in badkamer / wil geen verlaagd plafond

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik wil graag 220V halogeenlampjes inbouwen in de badkamer. Ik vraag me af of het mogelijk is om in te bouwen en nadien het plafond te stuken. Wat voor inbouwmaat moet ik dan denken mbt tot de gaten die geboord moeten worden ? Krijg ik op deze manier moeilijkheden met het afvoeren van de ontwikkelde warmte ?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Er is een gat nodig van ca. 70mm afhankelijk van het type spot. Als de plafonds van beton zijn is de kans groot dat het hier gaat om kanaalplaatvloeren. Dit zijn betonnen platen waardoor holle ruimtes lopen in de langsrichting (kanalen) het is mogelijk om in zo'n kanaal een spot te monteren. Je bent dan wel enig sinds beperkt in de exacte plaats van de spot maar het is op deze manier vrij eenvoudig om een spot(s) in te bouwen.

De eventuele transformator past ook nog in het kanaal. Indien de spot echter niet in de lengte van het kanaal moeten komen maar in de breedte moet het aansluitsnoer onder het plafond door (als er een plint zit kan het mogelijk hieronder. Bij andere plafonds moet je goed opletten met de vrije ruimte boven en onder de spot i.v.m. brandgevaar (zie hiervoor de handleiding)

Mvg Bert
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu