Halfhoge balustrade, ytong of hout+gipsplaten

Dutchman89

  • #1
Beste,
Op onze overloop hebben we nu een houten balustrade om het gat van de trap af te schermen. Direct boven deze trap zit de trap naar de zolder.
De trap van de begane grond naar de 1e verdieping staat in de woonkamer en is open. Hierdoor hebben we veel trek/tocht en warmteverlies. We gaan nu een (stalen) kozijn laten maken zodat als je op de overloop komt je door een (staal kozijn met glas) deur moet en de rest ook dicht is. De balustrade willen we nu vervangen door een dicht halfhoog muurtje. Ik zat eerst te denken om dit van Ytong blokken te maken alleen kan ik deze nergens aan verankeren. Zou dit een probleem zijn? De wand komt daar uiteindelijk wel op en aan vast te staan maar toch. Of zou het beter zijn om een houten frame te maken en dicht te zetten met gipsplaten?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Een deur pal bovenaan de trap is erg onhandig. Beter zet je stootborden in de trap, en plaats je een deur beneden, op ca 1 meter van de trap.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Het is niet toegestaan om een deur bovenaan de trap te maken. Er moet een bordes tussen.

Voor een halfhoog muurtje wat niet aan de zijkant gesteund wordt vind ik hout handiger. Dat kan je beter verankeren aan de vloer.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
1
1
1
7
7

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu