Hager eh011 24 uur schakelaar

Pron

  • #1
Hallo
Kan iemand mij vertellen wat een hager eh011 24 uur schakelaar doet?

Alvast erg bedankt
 

Lichtpunt

  • #2
Dit is een tijdschakelaar, geschikt voor inbouw in een verdeelkast.
Waarmee hierop aangesloten apparaten aan of uitgeschakeld kunnen worden.
Voor een gebruiksaanwijzing zoek even met de titel in google.
 

Pron

  • #3
Dus geen dag en nacht schakelaar?? Geprobeert via google maar vindt weing er over :wink:
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Hiermee kun je op zelf ingestelde tijden een apparaat in of uitschakelen, ook dag en nacht dus, wordt echter niet door de dag/nacht puls geschakeld. Waar wil je het voor toepassen?
 

Pron

  • #5
Ik wil deze schakelaar tussen mijn stoppen plaatsen om mijn dag en nachtstroom te regelen. Aan gezien mijn meter aangesloten is op een hoofd meter en geen eigen dag en nacht schakeling heb. Wilde ik deze er tussen plaatsen om he te laten regelen. Maar is dit systeem niet geschikt voor?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #6
Als je zelf geen dubbel tarief/meter hebt of de verhuurder rekent het niet door heb je er niet veel aan nee.
 

Pron

  • #7
Ja wel heb ik wel. Zowel de hoofd meter als mijn meter. Maar dr is geen directe impuls draad vanaf de hoofd meter voor het automatische overschakelen van dag naar nacht en andersom. Daar wilde ik het met dit prachte kastje zo oplossen. Maar met dubbel tarief meter gaat dat toch wel?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #8
Ja, dan stel je hem in zodra het nachttarief ingaat en uit als het dagtarief weer ingaat. Wel rekening houden met de zomer/wintertijd.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #9
Hangt van het contract met energieleverancier of je enkel of dubbel tarief hebt , ik heb thuis ook een meter met dubbele telwerk ,maar ik betaal maar een tarief.

tegenwoordig schakelen de nieuwe meters automatische van dag naar nachtstand, bij verouderde meters zat een klokje naast de meter die dat verzorgde.
 

Pron

  • #10
Is niet een nieuwe meter type. Maar op de hoofd meter is indd een dag en nacht tarief van kracht.Maar goed ga eens puzzelen met die schakelaar. Er staan standen op als ik hem gewoon op 3 zit zou dat voldoende zijn?
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #11
Er staan geen standen op die schakelklok.
er staat een 24 uur telwerk in die je kan instellen (begin en einde schakeltijd) en overbruggingsschakellar voor handbedrijf.

tevens is het nog de vraag wat voor singaal de KWH meter nodig heeft om te schakelen tussen dag en nacht bedrijf. om erbij te komen moetje de meter open maken en dus de verzegeling verbreken.ben bang dat dat de nodige problemen gaat leveren :mrgreen:
 

Pron

  • #12
Nou is toch aardig gelukt hoor. Het werkt wel :D . Maar dat geld alleen voor de overschakeling van dag naar nacht op uur basis. Maar het geld niet voor het weekendt tarief :cry: . Maar heb hem op nr 3 uur stand staan. Eeen zien hoe het beloop er van is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu