Haarscheuren in lewis lichtgewicht betonvloer.

Ferry Smulders

  • #1
Hoi allen,

Ik ben sind een paar dagen terug begoonen met een opstook procedure van de badkamervloer. Dit zijn lewis platen, met lichtgewicht beton geschikt voor vloerverwarming erover heen gestort. Op de platen is een aanvoer voor de radiator geplaats, en de retour hiervan loopt door enkele lussen door de vloer terug naar de cv. Ketelwater is op dit moment ingesteld op 35 graden. De haarscheuren zijn erg fijn en in het begin goed te zien, daarna word het minder goed zichtbaar. Er is een laag van 5cm gestort op de vloer excusief de lewisplaten.

Moet ik de opstookprocedure vervolgen naar de laatste stap van 40 graden, om vervolgens weer stapsgewijs naar beneden te gaan?

Moet ik deze scheuren straks behandelen voordat de egaliseer er overheen komt. Deze word dan weer geverfd met betonlook en vervolgens een epoxy eroverheen.

Of moet ik deze scheuren toch grondiger aanpakken?

Ik hoor het graag van u.

Groetjes Ferry

 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Volgens mij zijn deze scheuren zeer minimaal en eigenlijk niet te voorkomen.
Wij hebben zelf een gietvloer en de 1e laag was een soort epoxy en daarmee hebben ze de kleine scheuren gedicht.
We zien er niets meer van.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
En hoe maak je deze vloer waterdicht? Ook in de hoeken?
 

Ferry Smulders

  • #4
Dankjewel voor jullie reacties! Er word rondom een kimband aangelegd, zowel horizontaal als verticaal in de hoeken, en de wanden van de doucheruimte wordt ook ingesmeerd met deze pasta.

Daarna komt er groene gipsplaat tegen de bestaande muren, en komt er een egaline in. Vervolgens worden alle naden gedicht met wapeningsband en tegelijm en doorvoeren van leidingen met de pasta ingesmeerd, om vervolgens een betonlook verf te gebruiken voor de muren en vloer. Daarna komt er nog een epoxylaag (topcoat) overheen, zowel vloer als muren, om deze geheel waterdicht en slijtvast te maken.

Zo even mijn plan van aanpak....

Meningen zijn welkom uiteraard 😉
 

Homebuild

  • #5
Goedendag Ferry, hoe is het afgelopen met de scheur? Ik heb namelijk sinds deze week precies het zelfde ontdekt en ben benieuwd hoe ik dit het beste kan aanpakken.

badkamer1.jpg badkamer2.jpg
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu