Haardombouw maken

Cris-99

  • #1
Hallo,
Ik laat binnenkort een houthaard plaatsen. Echter nu twijfel ik om de haardombouw te laten maken door installateur of zelf te maken. De haardombouw wordt bij de haard zelf 2.50 hoog en 2mtr breed met links en rechts een nis van boven tot onder aan de achterkant van de wand van een 0.5 mtr diep. Rechts van de haard komt een plateau/plank van 2mtr breed.
De ombouwvan de haard zelf wordt van promatect en de installateur vraag 700,- om dit totaal te maken. Hoeveel ben ik ongeveer aan materiaalkosten kwijt als ik dit zelf ga maken?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als je even na de winkel gaat, kun je zo kijken wat de materialen kosten.
Weet wel, dat promatec platen niet goedkoop zijn.

Ik denk ook, dat de installateur meer ervaring in het ombouwen van de haard heeft dan u zelf.
Er zijn veel dingen waar u rekening mee moet houden.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #3
En ook nog een beroerde maat 2 meter breed?voor die prijs zou ik het doen laten want je hebt waarschijnlijk niet eens genoeg aan 3 platen van 3 meter.
 

Cris-99

  • #4
Hmm ok, ff kijken of ik zo in de richting zit. Puur de ombouw van de haard(1m breed, 0.5m diep,tot plafond) zelf is al 2 promatect platen (125 x 200). Dan wil ik links en recht nog een nis naast de ombouw aan de achterkant/zijkant van 0,5 mtr breed en ook weer 0,5 diep.
Neem aan dat ik hier dan ook promatect voor moet gebruiken of kan dit ook van mdf (omdat de haard al is omgekokerd met promatec)?
dus puur haardombouw is 3 platen promatect a 100,- per stuk + metal stud frame maken en schroeven en hoekprofielen om alles aan elkaar te maken. is totaal iets van 350,-
en dan daarnaast komt nog het plateau voor de tv van 2,25 breed met 2 open vakken van 1mtr breed. Denk dat me dat aan materiaal ook al snel 100,- kost.
Totaal zal rond de 4 a 500,- aan materiaal liggen of zeg ik nu iets stoms?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
10

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu