Grootte grindkoffer

Stef92

  • #1
Hoi,

Wij gaan binnenkort een nieuw terras aanleggen (+- 22m²). Omdat ons perceel redelijk wat omhoog loopt is de situatie dat het terras verlaagd ligt tov oprit en tuin en dus een soort van 'bak' is. Bij regen moet het water uiteraard afgevoerd kunnen worden. Ik was van plan dat via een lijngoot te doen over de gehele breedte (6m) van het terras. Daarna heb ik 2 opties, namelijk de lijngoot aansluiten op de riolering of zorgen voor infiltratie. Mijn voorkeur gaat uit naar infiltratie, omdat bij hevige regenval bij ons de straat blank staat en de riolering het niet meer getrokken krijgt. Ik wil voorkomen dat het water van het terras niet afgevoerd kan worden en dus binnen terecht komt. Voor infiltratie dacht ik aan een grindkoffer van ongeveer 80cm diep en 1m² in oppervlak. Wij wonen in Midden-Limburg op zand-zandleemgrond. Zou dat voldoende groot zijn om het water af te voeren, ook bij hevige regenval? Of kan ik het best wat groter maken? Alvast bedankt!

Groet,

Stef
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Wat zou de vulgraad zijn van grind? Is dat 80%? Dan blijft 20% over voor berging.

Je grindkoffer heeft een inhoud van 800 liter. 20 daarvan is 160 liter. Daarmee vang je een bui van 7 mm regen op over 22 m2. Misschien iets meer, als eea in de grond weg kan zakken.
 

Stef92

  • #3
Geen idee van de vulgraad van grind, maar dat zou best wel eens rond de 80% kunnen liggen. Wellicht ook afhankelijk van de grootte van het grind. 7mm is al wel wat, maar vind ik zelf toch nog vrij weinig. Met name met die piekbuien die we nu regelmatig krijgen staat mijn grindkoffer dan direct vol en dan kan mijn water nog niet weg. Wellicht dat infiltratiekratten dan een betere (en duurdere) optie zijn, aangezien die volledig leeg zijn.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
1
4
5
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu