Groot onderhoud kozijnen.

Mathijsgsa

  • #1
Onze houten kozijnen met enkel glas zijn nodig aan onderhoud toe. Ik gok dat dat de laatste 10 jaar niet is gedaan. De kozijnen zelf zijn nog hard op een paar kleine plekken van ongeveer 10-20 cm na. Ik wil dat gaan repareren met houtvuller nadat het behandeld is om het rotten tegen te gaan. Sommige ramen zijn te ver heen voor reparatie en zullen vervangen moeten worden.

Na de reparaties willen we de kozijnen schilderen. Is het het beste om de oude verf volledig te verwijderen met een verfföhn of verfafbijt of is ontvetten en opschuren ook al goed. Ik wil het wel graag goed doen.

Als ik dan toch bezig ben, is het dan ook verstandig om de stopverf te vernieuwen?
 

Fiesiekus

  • #2
Als je toch aan de slag gaat, waarom dan geen isolatieglas plaatsen en afwerken met glaslatten e.d.? En verwacht geen wonderen van dat opvulspul, op den duur gaan de randen barsten en openstaan waaroor vocht naar binnen komt en het rotten weer verder gaat.
 

Mathijsgsa

  • #3
De wijk heeft en beschermd dorpsgezicht en daarom mogen we geen isolatieglas plaatsen. Dat veranderd het aangezicht van het huis... Het rare is dat de beneden verdieping het waarschijnlijk wel mag maar de boververdieping absoluut niet.

Kan het ook op een andere manier gerepareerd worden? Ik las ergens iets over nieuwe stukken hout erin zetten?
 

Fiesiekus

  • #4
Nieuwe stukken erin lijmen is een andere mogelijkheid, maar ook dan blijven de overgangsranden de gevoelige plekken voor nieuwe houtrot e.d.
 

Mathijsgsa

  • #5
Dus alle reparaties zijn niet voor de lange duur begrijp ik. Dan moeten we maar eens gaan kijken naar nieuwe kozijnen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu