Grondkering tuin

Druessink

  • #1
Klussers van Nederland,

Allereerst zal ik mij kort voorstellen, ik ben Dirk en kijk al een aantal jaar mee op het forum als ik vragen heb of oplossingen zoek. Nu heb ik inmiddels een casus die ik graag deel met mede klussers.

De afgelopen maanden ben ik druk geweest met het bouwen van een Douglas schuur, deze is inmiddels klaar en nu is de tuin aan de beurt. We hebben een jaren 30 woning op een kavel met best wat hoogte verschil. Zo staat de schuur aan de achterzijde van de kavel op straat niveau.(hier zit ook een achter ingang) Ons huis ligt 54 cm hoger. Gisteren ben ik bezig geweest met het grondwerk, ik wou dit eerst vanaf het terras gelijkelijk laten aflopen maar dat zag er niet uit, en waarschijnlijk levert dit problemen op met een hoos bui. Nu wil ik het oplossen met een grondkering het hoogte verschil is 40 centimeter. ik denk deze kering te willen metselen van bia beton blokken, om het vervolgens te bekleden met steenschotten, zodat wanneer deze Met de tijd verrot zijn of Wij wat anders willen ik niet de hele kering hoef te slopen.

Ik heb nog gewapende banden liggen, zou dit voldoende zijn als fundering en is 40 cm in de grond diep genoeg. En kunnen de beton blokken de druk van 40 cm zwarte grond aan?

Voor de situatie schets heb ik ook een foto toegevoegd.


Ons huis staat aan de rand van een bos, ik heb dus te maken met zandgrond.


Ik hoor graag jullie mening
 

Marn

  • #2
Zelf soortgelijke situatie gehad.

Heb uiteindelijk met betonnen bloembakken van een Duitse bouwmarkt keten een soort muurtje gemaakt. Dat beton is al vrij stabiel te plaatsen. Vol gooien met zand of vol storten met beton als je van klussen houdt.

Je zou vervolgens nog extra kunnen fixeren met beschoeingsplanken die je met hard houten palen vast zet.

Hopelijk kan je hier iets mee, zo heb ik het in ieder geval gedaan om een meter drainagezand met terras meter te overbruggen. Zie ook de twee afbeeldingen.




 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu