Welke afstand tussen grondkeringen aanhouden?

Feije

  • #1
Goedenavond,

Wij wonen aan het water en zouden graag een tuinhuisje willen plaatsen. Het is de bedoeling dat het huisje lager komt dan de huidige tuin. Dit zodat we wat leuker over het water kunnen uitkijken. Het hoogte verschil wordt zo'n 1.30 meter. Er zal een hap uit ons getegelde terras genomen moeten worden. Dus we willen niet onnodig veel ruimte opofferen.

We wonen hier op de klei en ik heb ervaring met het maken van een beschoeiing. Daarom zat ik te denken aan twee of drie grondkeringen achter elkaar.
Dit om risico op falen/omvallen te verkleinen. Hoeveel ruimte zou je aan moeten houden tussen deze grondkeringen?
Tot nu toe was mijn idee: 2 keringen van 2,5 meter lange 8x8cm azobe palen met angelim planken. Zodoende kan ik trekstangen met verankering achterwege laten zodat ik niet het hele terras overhoop hoef te halen. Of zijn deze lengtes erg overdreven?

Maarrrr als je alleen een hamer gewend bent ram je de schroeven er ook mee in.... Misschien is er een veel beter idee? Een klein kerinkje in combinatie met een natuurlijk talud?
Een betegeld talud? Zolang het tuinhuisje niet wegspoeld maakt het ons niet zo veel uit. Desnoods maak ik er wat plantenbakken op...

Alvast hartelijk bedankt voor het meedenken!
 

Willem52

  • #2
Jammer dat je geen ankerplaat met ankerstang kunt plaatsen.
Ankerstang.JPG
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu