Grond egaliseren voor regenton

JuliaA

  • #1
Hoi klussers!

In onze tuin hebben we een lelijk stukje muur en border (waar niks groeit want staat in de schaduw het hele jaar) waar de regenpijp loopt. Nu wil ik graag hier een regenwassertonne-wood-300-l-anthrazit-inkl-anschluss-set.htm Regenton plaatsen. Nu maakt dit het niet mooier, maar met misschien wat leuke plantjes kan dit zeker opgeleukt worden. Daarnaast begreep ik dat de wandmontage van deze ton via een lelijke band ging, dus dan kan het gaas ook leuk de ton overeind houden.

1616060753570.png


Nu heb ik deze ton uitgezocht op prijs & formaat. Wat de border is 37 cm diep. Ik heb het idee als ik grind/split gebruik dat de doorloop van water ook naast de ton gewaarborgd blijft. Alleen zijn er een paar vragen die ik niet beantwoord krijg vooraf.

Volgens de informatie die ik heb gevonden kan een looppad dus gewoon op puin gelegd worden en dient het grind/split circa een laag van 6 cm te zijn. Geen mat nodig. Dus dan kom ik op: uitgraven, eventueel worteldoek leggen om onkruid te vermeiden?, grind/split leggen en proberen gewoon mooi te egaliseren.

Wat denken jullie?

Alvast bedankt voor jullie input!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Goed plan.
Gebruik wel grof puin en grof grind, de grindlaag mag wel 10 cm zijn en worteldoek helpt niet tegen onkruid weet ik uit ervaring.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu