Grohe keukenkraan lekt

Nikotine

  • #1
Ik zou graag jullie advies willen over mijn Grohe keukenkraan die lekt. Het type is niet meer te vinden op de site en ze stond er toen we het huis kochten, dus facturen heb ik ook niet.

Ze trekt op de Atrio 31000, maar dan met andere handgrepen.


Probleem 1 is dat de kraan al een hele tijd lekte daar waar de handgreep draait ten opzichte van het horizontale stuk. Niet constant, maar wel telkens je de kraan dichtdraaide kwam er een stroompje uit.

Het horizontale stuk is op de verticale hals geschroefd met een hex schroefje. Ik heb dat eens uiteen gehaald om te zien of ik iets kon vervangen. Je hebt dan het horizontale stuk in je hand waar je twee openingen kan zien waar het warme en koude water binnen komt, en een derde dat naar de hals gaat. Verder dan dat kon ik het niet open krijgen, ik durfde ook niet te veel kracht zetten om de kranen zelf open te krijgen.
Kan ik het lekken aan de kranen herstellen?

Probleem 2 is gisteren ontstaan. Omdat de schoonvader er ook eens naar wou kijken, heb ik het horizontale stuk er weer eens afgehaald. Nadat ik het er weer opzette, lekt het nu ook waar het horizontale stuk de hals raakt! En dit keer is het continu, en vrij hard, dus ik heb de toevoerkraantjes moeten dichtdraaien...
Is er een manier om het ook daar waterdicht te maken? De twee rubbertjes die tussen het horizontale en verticale stuk zitten zijn nog in goede staat, maar misschien is dat toch de oorzaak?

Als je wil trek ik vanavond wat foto's om meer duiding te geven. Een

Hopelijk weten jullie raad.
 

Nikotine

  • #2
Dit is een explosietekening die ik heb gevonden:Dit lijkt min of meer te kloppen. Alleen kan bij mij dus nog het horizontale stuk losgeschroefd worden wat twee rubbertjes tevoorschijn tovert.

Mijn probleem 1 zou ik kunnen oplossen door het vervangen van onderdeel 2, of toch de rubbertjes die errond zitten, maar hoe geraak ik daar? Ik snap niet hoe je die kraan demonteert...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu