Grohe keukenkraan blijft niet vast zitten

Remcojan

 • #1
Hallo,

Ik heb in mijn keuken een Grohe kraan, gemonteerd in de stalen spoelbak. Het probleem is dat deze niet lekker draait en daardoor steeds los raakt. Dus als ik de wateruitloop van de ene naar de andere bak draai, draait de hele kraan mee. Ik draai de kraan regelmatig vast aan de onderkant, maar dit blijft terugkomen.

Moet ik hier mee leren leven of is dit op te lossen?

Groeten,
Remco Jan
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Hallo Remcojan,

  Je zult de kraan moeten demonteren, en van binnen grondig schoonmaken, waarschijnlijk zit er kalk op. Zelf heb ik dat ook een keer gedaan, en het heeft enorm geholpen, vooral omdat ik er na het schoonmaken wat kraanvet (siliconenvet) op gedaan heb.

  Om te weten te komen hoe je hem uit elkaar moet halen zijn twee mogelijkheden,
  elke kraan is nl anders.
  - Het meegeleverde onderhouds-voorschrift bekijken, daar hoort een onderdelen-tekening bij.
  - Heb je die niet meer, dan kun je eens kijken op deze amerikaanse site, daar staan die tekeningen en onderdelenlijsten. Op de NL of D site heb ik die tekeningen niet gezien. Grohe amerikaans

  Kies op de site in "categories" "kitchen", kijk welke kraan overeenkomt met die van jou, klik op betreffende plaatje etc. Uiteindelijk kom je bij een specificatie van de kraan met links tekeningetjes, je moet de "exploded" aanklikken dan zie je precies hoe de kraan in elkaar zit.

  Je kunt ook proberen de kraan van buitenaf in te spuiten met wat siliconenspray, maar als er echt kalk tussen zit zal dat niet veel succes hebben! En ik weet niet zeker of de rubbers in de kraan bestand zijn tegen het oplosmiddel in de siliconenspray!

  Succes!
   

  Bundy

  Specialist Verwarming
  • #3
  En als je deze adviezen van Kees gaat opvolgen, en je hebt de kraan eraf, moet je tevens kijken of de bevestiging op het blad stevig is.
  Het gebeurt vaak dat de kraan rechtstreeks op het blad zit, zonder dikte toe te voegen, maw alleen de materiaal dikte van het blad is erg dun.

  Daardoor heeft de kraan weinig grip, probeer tussen de onderkant van het blad een verdikking toe te passen, en tussen de onderzijde van de kraan en tegen de onderzijde van het blad een extra rubber-ring te plaatsen zodat alles goed vast te draaien is.

  E.e.a is vaak te hard en te glad...
  :arrow: Succes.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu