Grohe douchekraan vergrendeling omdraaien?

Jarmo.

  • #1
Hallo,

Ik heb een grohe vitalio start 250 gemonteerd..

Maar nu merk ik dat je voor de handdouche de knop gewoon open kan draaien, en voor de hoofddouche ofwel de regendouche vergrendeling in moet drukken terwijl ik dat liever andersom heb dat je voor handdouche vergrendelingknop in moet drukken. Dit i.v.m. een gehandicapte broer die dit niet goed snapt en het lastig aan te leren valt.

En kan de thermostaatkraan en de dicht en open kraan ook omgewisseld worden? Voorheen zat de thermostaat rechts nu links. Dus mn gehandicapte broer zet steeds temparatuur omhoog of omlaag ipv douche uit te doen.

Maar dat betwijfel ik dus het gaat me vooral om de vergrendeling of ik die om kan draaien. Foto van de kraan en als ik kapje eraf haal.

Dus handdouche is naar je toe draaien(met klok mee) en normale douche is tegen de klok in met vergrendeling op dit moment.

Neem aan dat dit omgewisseld kan worden gezien er zon heel systeempje op zit.


In de de knop zelf het dekseltje zit ook een wit schuifje die kan links en rechts waar dient die voor?

Kan er ook meer waterdruk op de hoofdkraan? Er zit een buisje in de leiding die naar grote douchekop gaat die naar mijn mening de water besparing moet voorstellen dus dat zal wel niet kunnen... want de ketel kan de druk wel aan maar die buis is erg dun waar t water doorheen gaat.

20211114_235412.jpg 20211114_235425.jpg 20211114_235445.jpg 20211114_235550.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
De kraan is zo gemaakt en kan niet anders om.
Je kunt beter een andere kraan nemen die je broer wel snapt, laat je adviseren bij een sanitairspeciaal zaak.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu