Groepje erbij..hoe doen ze dat?

Judy25476

  • #1
Ik heb een vraag. Ik heb een extra garage naast mijn huis gekocht. Nou willen we de bestaande garage, die aan het huis vast zit, bij de woonkamer gaan betrekken. Maar ik wil ook elektriciteit aan gaan leggen naar de nieuwe garage, die mogelijkheid heb ik. Maar ik denk dat het slim is om een extra groep erbij te gaan plaatsen. Alleen vraag ik me af...hoe gaat dat in zijn werk in een bestaand huis. Kan een installateur gewoon extra draden door het bestaande leiding werk leggen, of moet er dan het een en het ander afgebroken gaan worden? Hopelijk kunnen jullie mij wat meer vertellen hierover. Want ik wil niet dat er iets open gebroken moet gaan worden want dan is het misschien de moeite niet. Alvast bedankt.
 

Fiesiekus

  • #2
Als er een kruipruimte onder de woning (& evt. de garage) is, kan het door bijv. een kabel vanaf de meterkast naar de garage aan te leggen. Uurtje werk.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Een extra groep door bestaand leidingwerk is uitgesloten, iedere groep eigen leiding(en).
 

Toon

  • #4
Tenzij, als je geluk hebt, er toevallig nog een loze leiding ligt (en ook nog op de goede plaats...).
 

Judy25476

  • #5
Ik heb geen kruipruimte, maar ik begrijp hieruit dat als er geen loze leiding ligt ik gewoon pech heb!!!
 

Fiesiekus

  • #6
Misschien kan je via de tuin een grondkabel leggen?
 

Appeltje

  • #7
De vraag die niemand stelt: waarom wil je een aparte groep gaan aanleggen, komen er bijzondere apparaten in de nieuwe garage of gewoon wat verlichting en een stopcontactje voor gebruik af en toe?

Alvast bedankt!
Richard.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #8
De kans, dat er naar uw pas aangekochte garage een loze leiding vanuit uw meterkast loopt, is natuurlijk nagenoeg 0,0. Als u een nieuwe aparte groep daar naartoe wilt trekken zal dat helemaal vanaf de meterkast moeten gebeuren. U zou natuurlijk ook vanaf een bestaande groep naar de garage kunnen gaan, dan takt u af van het dichtbijzijnde punt in de installatie. U ontkomt mi toch echt niet aan enig boor, frees en eventueel graafwerk, maar ik neem aan dat het bij de woonkamer trekken van de bestaande garage ook wat hak en breekwerk zal opleveren.
 

Fiesiekus

  • #9
Zit er niet toevallig nu al een WCD op de huidige muur tussen woonkamer en garage?
 

Judy25476

  • #10
Nou de huidige garage, word speel kamer voor de kinderen dus daar komt niet zo heel veel op te zitten qua belasting, alleen permanent een koelkast. Vanuit daar zou ik een kabel door kunnen trekken naar de nieuwe garage, want in principe komt daar ook niet zo heel veel op, af en toe gaat daar een lamp aan en af en toe wat huis tuin en keuken geklus, geen zware apparaten.
Zou het slim zijn om dit gewoon door te lussen of toch een nieuwe groep aan laten maken?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #11
Op welke groep zit uw huidige garage (toekomstige kinderkamer)? Als deze niet te zwaar belast is kun je die gewoon doortrekken naar de nieuwe garage. Een nieuwe groep lijkt mij niet strikt noodzakelijk tenzij er op die andere groep al heel veel zit.
 

Appeltje

  • #12
Ik zou het wel weten... geen extra groep maar doorlussen die hap... die paar lampjes van totaal misschien 150 watt en die koelkast van 100 watt max zullen echt de doorslag niet geven.

Gr. Richard.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu