Groene vloerplaatjes / oplopende vloer bij dorpel

Lmate

  • #1
Hallo,

op een slaapkamer wil ik laminaat gaan leggen, en ik wilde hiervoor de bekende groene vloerplaten als ondergrond gebruiken. Op zich is de vloer redelijk gelijk, en kan het wellicht ook zonder de plaatjes, maar ik denk dat dit beter geluiddempend werkt.

helaas loopt de vloer in een van de hoeken sterk op, en dat is nou net de plek waar de dorpel zit, dus je ziet daar een hoogteverschil van ongeveer 1 centimeter (in de hoek 1 cm hoger dan aan de andere kant van de dorpel, die ongeveer overeen komt met de rest van de vloer). Op het hoogste punt van de vloer komt het laminaat dan net boven de dorpel uit.

Is de groene plaat hier wel geschikt om de ongelijkheid op te vangen? Bij de dorpel blijf je goed zien dat het scheef is. En kun je in zo'n hoek die wat hoogte betreft erg afwijkt van de rest van de vloer zo'n plaatje ook weglaten? iemand ervaring in bv het in dikte bijwerken van zo'n vloerplaat? Ze zijn zowat altijd 7m dik heb ik begrepen. Nog andere suggesties of tips?

Leon
 

Fiesiekus

  • #2
Lmate schreef:
Ze zijn zowat altijd 7m dik heb ik begrepen. Nog andere suggesties of tips?
7 mm ,I guess?

Je kan misschien een overgang maken door een stuk tempexfolie te kopen (2 -3 mm dik) en een paar laagjes verspringend over elkaar te leggen zodat je ongelijkheid wegvalt tegen de groene platen. Zo heb ik eens een verschil van 10 mm opgevangen

Of misschien kan je de groene platen wel splijten zodat je dunnere laagjes aan kunt leggen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Die groene platen kunt u met grof schuurpapier van 7 mm naar 0 mm schuren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu