Ondervloer groene platen

jover74

  • #1
Binnenkort wordt nieuw tapijt gelegd. Ga de groene platen ook maar vervangen. Is er een verschil in kwaliteit tussen de Thermofelt platen en de groene platen van praxis of gamma? Thermofelt zijn 2 keer zo duur en staat specifiek bij voor tapijt. Zijn die van praxis en gamma ongeschikt voor tapijt en is de samenstelling anders ?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Uit ervaring kan ik je vertellen dat er wel degelijk verschil is in de platen. Verschil zit met name in de homogeniteit van de platen en de persing. Goedkope varianten hebben nog wel eens de neiging om krom te trekken. Dat tekent zich dan af door het tapijt. Bij de merkplaten zoals thermofelt en bijvoorbeeld superfloor heb je dat probleem niet.

Op de website van de fabrikant van de meeste merkplaten, unifloor, kun je de specificaties van de platen vinden. Dan kun je ze ook vergelijken met de goedkope platen. Verder zijn dit soort ondervloerplaten bedoeld voor onder tapijt. Het wordt ook wel onder laminaat gelegd, maar daar zijn veel betere alternatieven voor.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Er zit verschil in.
Of je dat merkt hangt van het gebruik af.
bij de eettafel zou ik voor de merk platen gaan (schuivende stoelen)

in de slaapkamer voldoet de standaard groene plaat ook prima
 

jover74

  • #4
bedankt voor de reacties. Ik heb inderdaad gemerkt dat bij het oude ondertapijt dat bij met name plaatsen waar burostoelen staan het niet meer vlak is.
 
Laatst bewerkt:

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Ook de merkplaten zijn niet bestand tegen het gebruik met bureaustoelen. Als je het tapijt helemaal verlijmt met de platen gaat het wel even goed, maar op de langere termijn gaan de platen toch stuk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu