Groene platen onder laminaat

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Geluidswerende werking en opheffen van kleine oneffenheden.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
En bij "hout" op hout voorkomt die laag ook nog eens kraken, knarsen en piepen, door beweging van het ene hout over het andere...

Laminaat is natuurlijk geen echt hout, maar het effect kan hetzelfde zijn...
 

Roman

  • #4
Aha, hout op hout lijkt me inderdaad redelijk lawaaierig.
Heeft het ook iets van een thermisch voordeel?
Die groene platen lijken me nogal gevoelig voor vocht dus in sommige situaties zal er dus een folie ondermoeten neem ik aan?

De "geluidswerende" functie zou dan een ontkoppeling kunnen zijn, hangt van de massa af die op die vloer komt. Het zal iig dempend werken (trilling coeficient verlagen)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik ben geen specialist op dit gebied, maar volgens mij is de thermische isolatie van die platen heel laag.
 

Roman

  • #6
Hoe zit het met de brandveiligheid van die groene platen?
 

Pepjo

  • #7
Je hebt het over platen van houtpulp die meestal onder een houten vloer komen te liggen, en spreekt dan over brandveiligheid ?
Wat denk je zelf ? :-|
 

Roman

  • #8
Hmm, hout heeft een zekere brandvertraging. (probeer eens met een aansteker een stuk hout/laminaat in de brand te steken, lukt je vast niet :mrgreen: )
Steen en/of Glas wol brandt bijvoorbeeld helemaal niet. (Merk verwijderd, mod) brandt dan weer redelijk snel (wordt ook als dempende ondervloer gebruik, je weet wel dat groen/gele/zwarte vlokken spul).

Ik vroeg me af waar die groene platen van gemaakt zijn en of ze iets van brandvertraging hebben. Ik heb het idee dat het dat niet heeft. Ben namelijk nog steeds op zoek naar een (brand)veilig materiaal welke als "onder"vloer kan dienen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Tegen de tijd dat de ondervloer van bovenaf in brand vliegt is de rest van het gebouw allang ingestort.
Brandvertragend materiaal gebruik je alleen op plaatsen waar dat nut heeft.
 

Roman

  • #10
Stel nu dat je geen vuur-stop in je plafond onder de genoemde vloer hebt (stel dat het je onderburen zijn) en daar een brandtunnel ontstaat. Dan brandt de vloer onder de ondervloer snel door en is het fijn om juist dan een vuurstop onder je vloer te hebben. Daarom kun je ook bijvoorbeeld i.p.v. de groene platen of het schuim een laag wol (glas/steen) onder het laminaat leggen. Wol brandt niet en werk als een vuurstop.

Een laag gips op de bestaande vloer en daar dan de groene platen op is ook een mogelijkheid, werkt ook nog eens extra geluidwerend. (gips heeft een brandvertraging van >60min)

Ik wil graag weten wat de mogelijkheden en veiligheids specificaties zijn van alle materialen die ik gebruik, vandaar de vraag. Ben geen expert wat betreft vloerdelen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #11
Ik vind het persoonlijk erg vergezocht.

De brandwerendheid dient in het plafond eronder te zitten, daar zijn voorschriften voor.

Daarnaast is dit forum er niet voor bedoeld te gaan theoretiseren over een denkbeeldige brandvertraging van materiaal, dat gemaakt is voor gebruik als ondervloer.

Je vraag ging over de bedoeling van de groene platen, die is beantwoord, lijkt me.

Einde discussie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu