Grind/split/Stukken slate/keien over klinkergrond leggen

SymphonyB

  • #1
Goedemorgen,

Voor ons huidige huis hebben we een oprit die volledig gelegd is met klinkers. Graag willen we een wat andere look hebben. Eigenlijk iets moderners ogend. Volledig nieuw laten betegelen met grote moderne grijze tegels kunnen wij op het moment niet betalen. Offertes 4000-4500 euro

Vandaar de vraag of het mogelijk en verstandig is om bijvoorbeeld split/ grind of canadian slate direct over de huidige oprit met klinkers te leggen. We willen eigenlijk een beetje een grijzige kleur hebben. We weten alleen dus niet of het op de manier die ik omschrijf wel blijft liggen en/of dat er misschien andere problemen ontstaan.

Ik heb al veel op google gezocht naar fora waar men mogelijk grind of split over bestaande bestrating legt, maar kon er eigenlijk niks van vinden. Mijn aanname is dus ook dat het waarschijnlijk niet handig is.

Graag jullie advies.

Onderstaande een afbeelding van de oprit


Onderstaande een voorbeeld van een soort canadian slate:



link vervangen door plaatje - mod
 

Mvneerbos

  • #2
Ik zou dan de huidige bestrating er helemaal uithalen, er worteldoek inleggen en dan het grind. Anders komt je grind ook veel te hoog te liggen lijkt me en gaat het schuiven op de bestrating.

Voor de stevigheid (en ik zie een auto staan), kan je op het worteldoek nog grindroosters leggen.
Zoiets; link verwijderd, werkt niet en niet nodig. Plaats hier direct een (kleine) afbeelding - mod

Verkopen ze gewoon in de bekende bouwmarkten.
 

SymphonyB

  • #3
Dank voor het advies.

De stenen eruithalen lijkt me zelf nog wel enigzins te doen. Moet ik alleen dan niet weer de boel gaan aandrukken met zo een speciale machine alvorens worteldoek en van die roosters erin te leggen?

Er zal inderdaad een auto cq motor geparkeerd worden dagelijks.
 

Mvneerbos

  • #4
Nee hoor, is niet nodig om het daarna nog aan te trillen. De gele grond die onder de bestrating ligt is in de jaren met bestrating hard zat geworden. Met het leggen van de bestrating is het als het goed is helemaal afgetrild, dus dit is prima te gebruiken als onderlaag nu.

Wanneer je de tegels eruit haalt en het weer globaal vlak maakt (zullen wat putjes inkomen van de hoeken van de stenen en het lopen over de grind), kan je het doek en de roosters leggen. Het grind egaliseert het eea ook weer.
 

SymphonyB

  • #5
Goedemiddag,

Dank voor je advies. Klinkt in principe allemaal vrij logisch. Ik ga even nadenken wat voor stappen we zelf nog kunnen zetten. Mogelijk willen we er ook een tuinhuisje bijplaatsen voor de motor en dan wordt de situatie alweer wat gecompliceerder.

Gr
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu